جمعه ۰۲ خرداد ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر
فکرشهر: به اعتقاد تحلیلگران، این رویداد‌ها نشان می‌دهد که عربستان سعودی در حال برنامه ریزی برای یک تغییر عمده در دکترین و ساختار عملیات هوایی و نظارتی خود است...
کد خبر: ۲۰۱۵۲۲۳
جمعه ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۲:۵۲

فکرشهر: سخنگوی شرکت جنرال اتمیکس از جریان مذاکرات برای فروش حداکثر ۲۰۰ سامانه بدون سرنشین MQ-۹ به عربستان سعودی خبر داد.

به گزارش فکرشهر از عصرایران، جنرال اتمیکس (تاسیس ۱۹۵۵) نام یک شرکت صنایع جنگ افزاری و انرژی آمریکایی است که مقر آن در سن دیگو قرار دارد. جنرال اتمیکس سازندهٔ تجهیزات نظامی از جمله پهپاد‌های پیشرفته و تجهیزات مربوط به صنعت هسته‌ای است.

این مذاکرات بخشی از معاملات دفاعی به ارزش ۱۴۲ میلیارد دلار است که دونالد ترامپ در جریان سفر اخیر خود به خلیج فارس از آن صحبت کرده است. در حالی که کاخ سفید جزئیات بسته پیشنهادی را فاش نکرده است، یکی از سخنگویان شرکت جنرال اتمیکس گفته است که این پهپاد‌ها شامل آن مبلغ کل می‌شوند.

مارک برینکلی گفت: با دولت عربستان سعودی و کاخ سفید درباره بسته‌ای که ممکن است شامل حداکثر ۲۰۰ فروند پهپاد جنرال اتمیکس باشد، در حال مذاکره هستیم. او افزود که این قرارداد شامل ترکیبی از طرح‌های MQ-۹B SkyGuardian و SeaGuardian خواهد بود.

برینکلی همچنین ادعا کرد: قرارداد‌های جدیدی که بواسطه سفر ترامپ فراهم می‌شود زمینه ایجاد ۴۶ هزار شغل جدید را در ایالات متحده فراهم می‌کند و تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد آمریکا خواهد داشت.

اظهارات برینکلی و استفاده از افعالی مانند "ممکن است" و عدم اشاره به تعداد دقیق پهپادها، فضای گمانه زنی را ایجاد می‌کند تا نتوان چشم انداز دقیقی از قرارداد کمپانی جنرال اتمیکس داشت. او هیچ برآورد دلاری را برای این قرارداد فاش نکرده است. اما فروش عمده پهپاد به عربستان سعودی، پیروزی بزرگی برای جنرال اتمیکس به شمار می‌رود.

در حالی که این قرارداد فروش ممکن است به عنوان بخشی از آثار سفر ترامپ معرفی شود، اما این مذاکرات مدت‌ها قبل از اعلام سفر آغاز شده بود. پیش از این دیوید الکساندر یکی از مقامات ارشد جنرال اتمیکس گفته بود که شرکتش در حال مذاکره برای «بزرگ‌ترین قرارداد بین‌المللی» در تاریخ خود با عربستان سعودی است، اما در آن زمان تعداد پهپاد‌های بدون سرنشین را فاش نکرده بود.

جنرال اتمیکس در جریان سفر ترامپ به منطقه، پیروزی دیگری به دست آورد، زیرا قطر و آمریکا یک تفاهم نامه برای خرید هشت فروند ام کیو-۹ بی اس در دوحه امضا کردند. اما این سفر قرارداد خرید MQ-۹B با امارات متحده عربی را که در دوره ریاست‌جمهوری بایدن متوقف شده بود، احیا نکرد.

عربستان سیستم نیروی هوایی خود را تغییر می‌دهد: خرید ۲۰۰ پهپاد پیشرفته آمریکایی/ کارشناسان: از نتایج سفر ترامپ است

وزارت دفاع سعودی در رابطه با انتشار این خبر واکنشی نشان نداده است.

به اعتقاد تحلیلگران، این رویداد‌ها نشان می‌دهد که عربستان سعودی در حال برنامه ریزی برای یک تغییر عمده در دکترین و ساختار عملیات هوایی و نظارتی خود است.

دستور جدید عربستان در پی حادثه تیراندازی در نزدیکی کاخ سلطنتی: استفاده از پهپاد مجوز می‌خواهد.

اما از سوی دیگر فروش به دوحه و قرارداد بزرگ با عربستان در زمانی انجام می‌شود که پهپاد‌های MQ-۹ در خلیج فارس با مشکلاتی رو به رو شده اند. همان طور که می‌دانیم رسانه‌ها بار‌ها گزارش داده اند که هفت فروند MQ-۹ ایالات متحده توسط نیرو‌های حوثی در مدت شش هفته سرنگون شدند.

جاکوپو ماریا ماتزوکو پژوهشگر مستقل در امور امنیتی خلیج فارس می‌گوید: با توجه به آسیب‌پذیری و زمینه عملیاتی خلیج فارس، این پهپاد همچنان یک پلتفرم ارزشمند برای عربستان سعودی است، اما با ملاحظات مهم.

او افزود: در حالی که این سیستم برای جنگ‌های نامتقارن با شدت پایین مناسب است، ام کیو-۹ در برابر سیستم‌های دفاعی ضد هوایی نسبتاً ابتدایی آسیب پذیر است، که حوثی‌ها از آن برای کاهش برتری هوایی ایالات متحده استفاده کرده اند.

به همین دلیل، وی بر لزوم به روز رسانی با تدابیر فناورانه مؤثر تأکید کرد.

عربستان سعودی احتمالاً از MQ-۹‌ها در عملیات‌های لایه‌ای استفاده خواهد کرد: گشت زنی مرزها، هدایت هواپیما‌های سرنشین دار، هدایت واحد‌های زمینی و استفاده در عملیات‌های تهاجمی. در این نقش‌ها، توانایی MQ-۹ برای پرواز به مدت چند ساعت، ارائه داده‌ها و ... بسیار خوب عمل می‌کند.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر