
فکرشهر: دولت عربستان سعودی، فروش و مصرف مشروبات الکلی را در مناطق گردشگری خود قانونی و مجاز میکند.
به گزارش فکرشهر از عصرایران به نقل از وبگاه روزنامه "سان" انگلیس، بنا به گزارش رسانههای سعودی، مقامات سعودی آماده میشوند تا از سال ۲۰۲۶ میلادی اجازه فروش و مصرف محدود الکل را در مکانهای منتخب این کشور بدهند.
این اقدام به عنوان بخشی از برنامه چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی انجام میشود که هدف آن جذب سرمایه گذاری خارجی و ترویج گردشگری بین المللی از طریق آزادسازیهای اجتماعی است.
برای بیش از ۷۰ سال، عربستان سعودی با رعایت آموزههای اسلامی که به وضوح مصرف مسکرات را ممنوع میکند، مشروبات الکلی را ممنوع کرده است. این ممنوعیت هم برای شهروندان و هم برای خارجیها به طور یکسان اعمال میشود که نشان دهنده تعهد تاریخی پادشاهی سعودی به حفظ ارزشهای اخلاقی و معنوی اسلام است.
با این حال، بیانیههای اخیر حاکی از آن است که دولت بن سلمان (ولیعهد سعودی) قصد دارد اجازه دهد مشروبات الکلی در حدود ۶۰۰ مکان تعیین شده در سراسر این کشور به فروش برسد و مصرف شود.
این مکانهای منتخب شامل هتلهای پنج ستاره، استراحتگاههای مجلل، مناطق دیپلماتیک، و مناطق گردشگری مانند نئوم، جزیره سیندالا و پروژههای گردشگری دریای سرخ است.
در چارچوب این برنامه، فقط نوشیدنیهای سبکی مانند آبجو و شراب در دسترس خواهند بود - و نوشیدنیهای قویتر الکلی همچنان محدود خواهند ماند.
مقامات سعودی میگویند که سیستم صدور مجوز مصرف و فروش الکل به شدت کنترل میشود و صرفا محدود به مناطقی است که به بازدیدکنندگان و مهاجران بین المللی خدمات ارائه میدهند، و از طریق پرسنل آموزش دیده و نظارت دقیق اجرا میشود.
با این حال، منتقدان استدلال میکنند که این سیاست هویت اسلامی کشور را تضعیف میکند و سابقه خطرناکی از عدول از ارزشهای اسلامی را تحت پوشش توسعه اقتصادی، ایجاد میکند.
طرح چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی به رهبری محمد بن سلمان، با هدف تنوع بخشیدن به اقتصاد وابسته به نفت این کشور از طریق گسترش بخشهای گردشگری و سرگرمی است. اما این تغییر به سوی آزادسازی، از جمله جشنوارههای موسیقی، سینماها و اکنون فروش مشروبات الکلی، انتقاد علمای اسلامی و شهروندان محافظه کاری را که از فرسایش ارزشهای مذهبی و فرهنگی پادشاهی نگرانی جدی دارند، برانگیخته است.
در حالی که مقامات سعودی تاکید میکنند که الکل در خانهها، مکانهای عمومی یا مغازههای معمولی فروخته نمیشود و برای عموم مردم ممنوع خواهد بود، اما ماهیت نمادین این تصمیم از نظر منتقدان اسلامگرا، نشاندهنده انحراف آشکار از موضع سنتی اسلامی عربستان سعودی است.
طبق گزارش ها، سوء استفاده یا نقض مقررات فروش و مصرف الکل مشمول مجازاتهایی خواهد بود، اما بسیاری بیم آن دارند که عادی سازی الکل، حتی در مناطق محدود، بتواند راه را برای سکولاریزاسیون بیشتر باز کند.
اما مقامات سعودی میگویند هدف این طرح این است که "به استقبال جهان بدون از دست دادن هویت فرهنگی و قرار دادن عربستان سعودی به عنوان یک بازیگر مترقی و در عین حال محترم در نقشه گردشگری جهانی، بروند. "
از آنجایی که پادشاهی سعودی برای میزبانی رویدادهای بین المللی مهمی مانند اکسپو ۲۰۳۰ و جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۳۴ آماده میشود، این سیاست از نظر دولت سعودی به عنوان یک ضرورت برای جذب بازدیدکنندگان خارجی در نظر گرفته میشود.