يکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۳۸۷۷۹
پنجشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۹

فکرشهر: مدیرجهاد کشاورزی شهرستان دشتی گفت: 21 هزار و 600 هکتار از زمین‌های شهرستان دشتی آماده کشت گندم آبی و دیم است.

به گزارش فکرشهر، شیرعلی بهادری در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: در سال جاری ۳ هزار و ۶۵۰ هکتار از اراضی شهرستان دشتی زیر کشت گوجه‌فرنگی قرار گرفته که با توجه به برابری الگوی کشت همراه با برگزاری جلسات توجیهی با کشاورزان، سطح زیر کشت نسبت به سال قبل یک‌هزار و 362 هکتار کاهش نشان می‌دهد.

وی افزود: در سال جاری سطح 4 هزار و 518 هکتار توسط کشاورزان کشت‌شده که سطحی بالاتر از سطح ابلاغی است در حالی که سطح ابلاغی کشت گوجه‌فرنگی در سال گذشته سه هزار و ۷۵۰ هکتار بوده که به علت عدم رعایت کشاورزان در کشت بی‌رویه عملاً ۵ هزار و ۸۸۰ هکتار سطح زیر کشت گوجه‌فرنگی صورت گرفت که با مشکل عدم تنظیم بازار مواجه شدیم و کشاورزان نیز دچار مشکل جدی شدند.

بهادری بیان کرد: یا توجه به حاصل‌خیزبودن زمین‌های کشاورزی در شهرستان دشتی سطح زیر کشت صیفی‌جات بالغ‌ بر ۴۰۰ هکتار خربزه با عملکرد  تولید ۲۵ تا ۳۰ تن در هکتار و بالغ‌ بر۱۰ هزار تن برداشت بوده است.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان دشتی بیان کرد: در خصوص کشت هندوانه نیز شاهد کشت در سطح ۱۰۰ هکتار بوده‌ایم که با عملکرد میانگین ۳۵ تن در هر هکتار، حدود ۳۵۰۰ تن تولید هندوانه انجام شده است.

بهادری تأکید کرد: کشت کنجد نیز در 500 هکتار از اراضی شهرستان انجام و پیش‌بینی می‌کنیم بیش از 500 تن از این محصول برداشت شود. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتی گفت: در شهرستان دشتی دوهزار و 600 هکتار از اراضی جهت کشت گندم آبی مهیا شده و پیش‌بینی می‌شود در 19 هزار هکتار از اراضی کشت گندم دیم انجام شود.

وی ضمن دعوت از کشاورزان جهت کشت محصول کلزا در شهرستان دشتی یادآور شد: کشت کلزا در سال گذشته به علت عدم بارندگی در شروع سال زراعی امکان‌پذیر نبود و فقط در حدود دو هکتار در شهرستان اجرا شد.

بهادری اضافه کرد: امسال با اقدامات صورت گرفته و توجیه کشاورزان برای انجام یک کشت خوب جایگزین دیگر محصولات که هم آب زیادی برای تولید نیاز داشته و هم با فروش در  بازار مناسب باشد کشت می‌شود.

وی ادامه داد: کشت کلزا یک کشت مفید و اقتصادی است و تاکنون میزان ۵۰ هکتار با کشاورزان قرارداد منعقد شده و بذر و کود مورد نیاز این محصول تأمین و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

بهادری در پاسخ به این سؤال که نرخ کارکرد تراکتور و ادوات مربوطه بر چه اساسی محاسبه می‌شود، گفت: نرخ کارکرد تراکتور و ادوات مربوطه بر اساس تعرفه مرکز توسعه مکانیزاسیون کشور برای سال زراعی مشخص می‌شود و با جلسه‌ای که در شهرستان با صاحبان تراکتورها و کشاورزان تشکیل شد محقق گردید بر اساس بافت خاک و سختی اراضی شهرستان کارکرد برای اراضی دیم هر ساعت ۳۵ هزار تومان و اراضی آبی هر ساعت ۴۰ هزار تومان تعیین شد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر