فکرشهر: نایب رئیس شورای اسلامی استان بوشهر با انتقاد از برداشت بیرویه از معادن شهرستان جم، گفت: ادامه این وضعیت باعث اتمام کل ذخایر رودخانهای در دشت ریز خواهد شد.
به گزارش فکرشهر، حسن رمضانی در گفتوگو با خبرنگار مهر با ابراز نارضایتی از تلاش برخی دستگاههای متولی برای واگذاری معادن واریز کوهی در بخش ریز به سنگشکنها اظهار داشت: متأسفانه در گذشته مجوزهایی بیقید و شرط، بدون نظارت و ارزیابیهای زیست محیطی صادر شده که در آن نفعی برای مردم منطقه لحاظ نشده است.
وی با اشاره به اثرات سو فعالیت سنگشکنها در بخش ریز افزود: در سالهای اخیر تغییرات رخ داده در بستر رودخانه دشت ریز، در اثر برداشت بی رویه شن و ماسه، بدون در نظر گرفتن رژیم بارندگی، سیلابها و رسوب گذاری رودخانه، بسیار محسوس و چشمگیر است.
نایب رئیس شورای استان بوشهر در خصوص تعطیلی سنگ شکنهای بخش ریز و دغدغه مردم، شهرداریها و دهیاریهای منطقه برای تأمین مصالح، ادامه داد: این دغدغه را درک میکنم و انتظار داریم مردم به ما اعتماد کنند.
وی اضافه کرد: طی نشستی که به همراه رؤسای شورای اسلامی شهرستان جم و بخش ریز با دادستان جم و معاون عمرانی فرماندار داشتیم این دغدغه مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد شد تنها به یک سنگ شکن با شرایط خاص ازجمله وجود ذخیره معدنی، عدم تخلف در برداشت و تأمین نیاز مردم منطقه و پرهیز از ارسال مصالح به خارج از شهرستان، اجازه فعالیت برای یک دوره مشخص داده شود.
برداشتهای خارج از ظرفیت رودخانه
رمضانی تأکید کرد: اگر قرار باشد برداشتهای بی رویه و خارج از ظرفیت این رودخانه همچنان ادامه یابد، بخش ریز علاوه بر تحمیل تمامی مخاطرات و چالشهای زیست محیطی، باید در آینده نزدیک مصالح مورد نیاز خود را با صرف هزینههای چند برابر از سایر نقاط استان بوشهر تأمین کند. چرا که با اتمام کل ذخایر رودخانهای در دشت ریز مواجه خواهد شد و از آنجایی که جایگزین دیگری برای این معادن وجود ندارد مردم، شهرداریها و دهیاریهای منطقه با مشکل اساسی روبرو خواهند بود.
نایب رئیس شورای استان بوشهر با انتقاد از تمرکز مسئولان صنعت و معدن استان بر روی دشت ممنوعه بحرانی ریز گفت: با توجه به وضعیت زمین شناسی و اکتشافات صورت گرفته در بخش جنوبی استان، وقتی حدفاصل کنگان تا عسلویه پتانسیل بالایی برای تأمین منابع شن و ماسه مورد نیاز صنعت نفت و گاز وجود دارد، چرا باید این معادن پرآبخواه که باعث هدر رفت آبهای شرب و زیر زمینی میشوند، در شهرستان جم فعال و واگذار شوند؟
کاهش و کیفیت آبهای زیر زمینی
وی از تهیه گزارشی مستند خبر داد و عنوان کرد: برای برنامهریزی و مدیریت زیست محیطی دشت ریز، لازم است عوامل مؤثر بر کاهش و کیفیت آبهای زیر زمینی، مخاطرات و پیامدهای بهره برداری از بستر رودخانه و دیگر چالشهای پیش روی این صنایع بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
رمضانی خاطر نشان کرد: برای این منظور گزارشی تحت عنوان «بررسی چالشهای زیست محیطی و اجتماعی معادن شن و ماسه در بخش ریز» تهیه شده که هفته گذشته طی نامهای در اختیار دادستان شهرستان جم قرار گرفته است و نسخهای از آن نیز در اختیار استاندار بوشهر، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان و دیگر مسئولان مرتبط با فعالیت این صنایع قرار خواهد گرفت.