فکرشهر: فهرست اولیه فیلمهای ایرانی برای معرفی به آکادمی اسکار در حالی معرفی شد که اگر مجوز اکران فیلمهای دیگری همچون «خانه پدری»، «شیار 143» یا «عصبانی نیستم» زودتر صادر و یا شرایط برای اکران آنها مهیا میشد، ممکن بود نماینده مطمئنتری برای ارایه به اسکار داشته باشیم.
به گزارش فکرشهر، در اولین مرحله بررسی فیلمهای ایرانی برای معرفی به آکادمی اسکار، 10 اثر سینمایی معرفی شدند که مرور این فهرست، جای خالی برخی فیلمهای پرفروشی را که اخیرا اکران شدهاند یا فیلمهایی که در جشنواره فجر هم حضور داشتند، اما هنوز موفق به اکران نشدهاند، نشان می دهد.
در فهرست ابتدایی اعلام شده از سوی معاونت ارتباطات بنیاد سینمایی فارابی فیلمهای «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»، «استرداد»، «امروز»، «برف»، «تنهای تنهای تنها»، «چ»،«خسته نباشید»، «خط ویژه»، «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» و «سر به مهر» قرار دارند که البته طبق گفته سخنگوی هیات انتخاب، این آثار از میان 58 فیلم نمایش داده شده در یک سال گذشته و بررسی نهایی از فهرستی متشکل از 20 فیلم انتخاب شدهاند.
به نوشته ی ایسنا، این در حالی است که فیلمهایی همچون «کلاشینکف» و «رد کارپت» هم که فروش خوبی در سینماها داشتند میتوانستند در این فهرست قرار گیرند. ضمن اینکه اگر فیلمهای «خانه پدری»، «شیار 143»، «عصبانی نیستم» یا «قصهها» زودتر نمایش داده شده بودند، فهرست متفاوتی منتشر میشد. هرچند فیلم «خانه پدری» کیانوش عیاری که چند سال قبل در جشنواره فیلم ونیز مورد تحسین قرار گرفت، هنوز موفق به دریافت پروانه نمایش نشده است و معلوم هم نیست با توجه به اصرار کارکردان بر حذف نکردن هیچ صحنهای، مجوز نمایش به این فیلم داده میشود یا خیر.
همچنین فیلم «قصهها»ی رخشان بنیاعتماد هم که به تازگی در جشنواره فیلم ونیز جایزه بهترین فیلمنامه را گرفته، میتوانست انتخاب دیگری برای معرفی به اسکار باشد.
به گزارش فکرشهر، «تنهای تنهای تنها»، فیلم احسان عبدیپور، کارگردان موفق بوشهری می باشد که در جشنواره فیلم فجر دو سال قبل با استقبال خوبی روبهرو شد و نظر بسیاری از منتقدان را هم جلب کرد.
پرداخت به موضوع تحریمهایی که غرب علیه ایرن اعمال مرده و نیز اشاره به نیروگاههای هستهای کشور که از نگاه کودکی جنوبی مطرح میشود احتمالا یکی از معیارهای انتخابکنندگان این فیلم بوده است.