فکرشهر: دیدهبان حقوق بشر میگوید که مقامات طالبان در چند ولایت در افغانستان شهروندان این کشور را به طور اجباری کوچ دادهاند تا زمینهای آنها را به حامیان خود تحویل بدهند.
به گزارش فکرشهر از انتخاب و بر اساس گزارش این سازمان، بسیاری از خانوادههایی که محبور به ترک خانههای شان شده و آواره شدهاند، شیعه، هزاره و همچنین کارمندان سابق دولت هستند.
پاتریشیا گاسمن، مدیر بخش آسیا در دیدهبان حقوق بشر گفته است: "طالبان هزارهها و دیگران را بر اساس قومیت یا عقاید سیاسی به اجبار از محلاتشان بیرون میکنند تا خانههای آنها را به حامیان خود پاداش بدهند."
به گفته او "این اخراج با تهدید و به زور، بدون هیچگونه روند قانونی و سوء استفاده جدی صورت گرفته است که مجازات دسته جمعی خوانده میشود."
خانم گاسمن گفته است: "آواره کردن خانوادهها در هنگام برداشت محصول و درست قبل از شروع زمستان بیرحمانه است."
او از طالبان خواسته که باید اخراج اجباری هزارهها و دیگران را متوقف کرده و در مورد اختلافات در رابطه "به مالکیت زمین، طبق قانون و یک روند عادلانه تصمیم بگیرند."
به نوشته دیدهبان حقوق بشر، طالبان در اوایل ماه جاری میلادی، صدها خانواده را از ولایتهای هلمند، بلخ، دایکندی، ارزگان و قندهار از خانههای شان اخراج کردهاند که در بسیاری موارد پس از هشدار طالبان، مردم تنها سه روز وقت داشتهاند.
برخی ساکنان محل به این سازمان گفتهاند که به آنها فرصت کافی داده نشده بود تا تمامی وسایل و اسباب خود را حمل کنند.
این در حالی است که خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان چند روز پیش گفت که تا کنون هیچکسی به زور از محلاتشان اخراج نشده بلکه تمامی اخراج ها ریشه در اختلافات محلی بر سر دعوای مالکیت بوده است که به حکم دادگاه ممکن افرادی را از خانهها و مناطق شان بیرون کرده باشند.
محمد کریم خلیلی، رئیس حزب وحدت اسلامی افغانستان پیشتر در یک گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری تاس روسیه گفته بود که اگر وضعیت "اینگونه ادامه پیدا کند، نهتنها برای هزارهها، بلکه برای سایر جریانهای سیاسی و گروههای قومی هم پذیرفتنی نخواهد بود و همه در برابر طالبان به شکل مسلحانه قیام خواهند کرد".
به گفته دیدهبان حقوق بشر اخراج اجباری در افغانستان از سوی طالبان در حالی اعمال میشود که این کشور با موج بیسابقه ۴ میلیونی آوارگان داخلی روبروست.
این نهاد تائید کرده است که تنها در ظرف سال جاری میلادی بیش از شش صد هزار نفر به دلیل جنگ، خشکسالی و اقتصاد خراب، از محلاتشان بیجا شدهاند.