فکرشهر: نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با بیان اینکه این استان گنج مبارزات ضد استعماری است گفت: حماسه زنان لرده بیش از ۱۱۰ سال مغفول مانده است.
به گزارش فکرشهر به نقل از مهر، آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری صبح یکشنبه در نشست با اعضای ستاد برگزاری همایش ملی نقش زنان استان بوشهر در استعمار ستیزی و استکبار ستیزی اظهار داشت: تاریخ باشکوه استان بوشهر سرشار از حماسه و دلیری است که باید با برنامههای متنوع زمینه حفظ و ماندگاری آن فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه استان بوشهر به عنوان پایتخت مقاومت و استکبارستیزی شناخته میشود اضافه کرد: در استان بوشهر مبارزان ضد استکبار و استعمار تبدیل به یک فرهنگ شده است.
امام جمعه بوشهر ادامه داد: شناسایی تاریخ مبارزات ضد استعماری، ویژگیها، آثار و خصوصیات این مبارزان از کارهای خوبی است که تلاش شده در این عرصه اقدامات خوبی صورت گیرد.
وی افزود: یکی از موارد مغفولمانده نقش زنان در مبارزان ضد استعماری بوده که با بررسیهای صورت گرفته مشخص شد این حماسه نه تنها در ایران بلکه مبارزه زنان استان بوشهر در مقابل استعمار در دنیا بی نظیر است.
آیتالله صفایی بوشهری بیان کرد: در شرایطی که نیروهای مقاومت استان بوشهر وضعیت خوبی نداشتند و مجاهدین شکست خورده بودند و قشون انگلیس به سمت مرکز ایران حرکت میکردند و دنبال سرکوب قطعی خط مقاومت در استان بودند و مبارزان را دنبال کردند و به منطقه لرده رسیدند.
وی با اشاره به اینکه منطقه لرده دشتستان دارای جغرافیایی خاصی است، افزود: اغلب مردان در این منطقه اسیر شده بودند و زنان وارد صحنه شدند و انگلیسیها را شکست دادند و مردان اسیر را آزاد کردند.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر ادامه داد: هواپیمای جنگی انگلیس توسط عشایر دشتستان با استفاده از برنو ساقط شد. تلاش شده که لاشه این هواپیما پیدا شود و المانی در این منطقه ایجاد شود.
وی تاکید کرد: چنین حماسهای بیش از ۱۱۰ سال مغفول مانده است. زنان ایران بصیرت و قدرت دشمن شناسی دارند که انگلیس را به زانو درمیآورند و این حماسه و ویژگیهای زنان این سرزمین باید شناسانده شود.
آیتالله صفایی بوشهری با اشاره به اینکه ۱۵ آبان باید به عنوان روز استعمارستیزی زنان ایران باید در تقویم ثبت شود تصریح کرد: نقش زنان استان بوشهر در مبارزه با استعمار و استکبار به خوبی معرفی شود.
وی گفت: این روز باید با برگزاری مراسم و برنامههای باشکوه همراه باشد و الگوسازی مناسبی برای زنان ایرانی صورت گیرد و طراحی و ماندگاری این حماسه در طول تاریخ مد نظر قرار گیرد.
امام جمعه بوشهر نوشتن کتاب، ایجاد نمادها، نامگذاری خیابانها، قراردادن این روز در تقویم کشور و تقویم استان، برگزاری این همایش در همه سالها را از راهکارهای معرفی حماسه زنان عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه این همایش طی روز برگزار شود، افزود: روز چهاردهم این همایش در بوشهر برگزار شود و روز دوم هم مراسم در دشتستان برگزار شود. یک شورای سیاستگذاری و یک شورای اجرای برای بوشهر و دشتستان تشکیل شود.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر خواستار برگزاری منظم و دقیق جلسات شد و اضافه کرد: سخنران ملی برای این مراسم دعوت شود و پژوهشگران در این عرصه همراه با نمایشگاه عکس و کتاب و آثار موجود، خاطرهنگاری به صورت باشکوهی برگزار شود.
وی گفت: یک دبیرخانه دائمی برای چنین رویدادهایی با حضور دستگاههای مختلف در استان تشکیل شود چون استان بوشهر گنج مبارزات ضد استعماری است.
همایش ملی نقش زنان استان بوشهر در استعمار ستیزی و استکبار ستیزی و گرامیداشت حماسه زنان منطقه لرده استان بوشهر علیه استعمار انگلیس روزهای ۱۴ و ۱۵ آبان در شهر بوشهر، برازجان و منطقه لرده برگزار خواهد شد.