معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: این قدر بازار برای خرما است که میتوانیم از آنها استفاده کنیم و صادرات انجام دهیم.
این قدر بازار برای خرما است که میتوانیم از آنها استفاده کنیم/ وزارت خارجه، تنظیم بازار انجام نمیدهد
به گزارش «فکرشهر»، «مهدی صفری»، ظهر امروز سه شنبه ـ ۱۹ دیماه ۱۴۰۲ در نشست با فعالین اقتصادی دشتستان در فرمانداری این شهرستان، اظهارداشت: این قدر بازار برای خرما است که میتوانیم از آنها استفاده کنیم مانند کشورهای آفریقایی یا آسیای دور و من در تهران با مدیرکلهای خود هماهنگ میکنم تا با سفیران کشورهای مختلف هماهنگ کرده و صادرات را انجام دهند.
وی افزود: وزارت خارجه، تنظیم بازار انجام نمیدهد و با بسته بندیهای خوبی که دیدم میشود کارهای لازم برای فروش خرما را انجام داد و آمادگی داریم به کشورهای مختلف صادرات داشته باشیم.
صفری، توسعه سرمایهگذاری و حل مشکلات فعالین اقتصادی در تأمین تجهیزات و تکنولوژیهای لازم را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: وزارت امور خارجه در حل مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان تلاش ویژهای دارد و بازارهای جدید در این عرصه روز بهروز اضافه میشود و در حل مشکلات فعالان اقتصادی ضمن دعوت آنان به مرکز کشور و نشست با دستگاههای مرتبط، برطرف شدن مشکلات آنان در دستور کار قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: استان بوشهر در ابعاد گوناگون تولید محصولات مختلف کشاورزی، صنعتی، شیلات و دیگر عرصهها از ظرفیت بالایی برخوردار است و از آن طرف قرار گرفتن در حاشیه خلیج فارس زمینه توسعه فعالیتهای اقتصادی بیش از پیش افزایش داده است که در این راستا به صادرات محصولات استان بوشهر کمک میشود.
ظرفیت ممتاز کشاورزی دشتستان، آن را متمایز کرده است
فرماندار شهرستان دشتستان نیز در این نشست گفت: ظرفیت ممتاز کشاورزی دشتستان، آن را متمایز کرده است.
«احمد بنافی»، افزود: تقریبا نیمی از زمینهای زراعی استان بوشهر در این شهرستان است و بیش از ۴ میلیون نخل در دشتستان وجود دارد که برای این شهرستان امتیازی ویژه محسوب میشود.
وی، توجه بیشتر و رسیدگی به مشکلات فعالین اقتصادی و نخلداران دشتستان و حل مشکلات صادرات این حوزه را خواستار شد.
هدف ما این است که از ظرفیت وزارت امور خارجه برای صادرات محصولات تولیدی دشتستان و استان بوشهر استفاده کنیم
نماینده دشتستان در مجلس یازدهم شورای اسلامی نیز گفت: سالانه بیش از یک میلیون تن خرما در کشور تولید میشود که بیش از نیاز داخل است و نیازمند توسعه مسیر صادرات است و هدف ما این است که از ظرفیت وزارت امور خارجه برای صادرات محصولات تولیدی دشتستان و استان بوشهر استفاده کنیم.
«ابراهیم رضایی» با تاکید بر این که «لازم است که در داخل و خارج موانع صادرات خرما برداشته شود»، ادامه داد: گوجهفرنگی از دیگر محصولات مهم تولیدی در استان بوشهر است که هر ساله شاهد بروز مشکلاتی در صادرات آن هستیم؛ وقتی گوجهفرنگی ارزان شده و کشاورزان ورشکست میشوند کسی پاسخگو نیست، ولی وقتی قیمت آن کمی بالا میرود همه تلاش میکنند که قیمت آن پایین بیاید.
وی افزود: مسؤولان شعار ارزآوری برای کشور میدهند، ولی اصرار میکنند که با مکانیزمهای تند از صادرات جلوگیری کنند و هیچکس پاسخگوی ضرر و زیان کشاورزان نیست و برآوردی از هزینه تمام شده و مشکلات کشاورزان وجود ندارد. کشاورزان با سختی فراوان و هزینه سرسام آور محصول را به دست آوردهاند و قیمت دستوری و این روندها به هیچ وجه درست نیست.
رضایی اضافه کرد: دولت کشاورزان را اذیت نکند و برای کشاورزان مانعتراشی نکنند و با عقلانیت در این زمینه تصمیمگیری شود.
تولید خرما و گوجهفرنگی از محصولات تولیدی مهم استان بوشهر و نیاز به توجه ویژه است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نیز گفت: توجه دولت سیزدهم به دیپلماسی اقتصادی حائز اهمیت است و این مهم چراغ امید در دل صادرکنندگان کشور روشن کرده است.
«علی باستین» افزود: تولید خرما و گوجهفرنگی از محصولات تولیدی مهم استان بوشهر و نیاز به توجه ویژه در حل مشکلات و چالشهای این ۲ محصول است.
وی، مهمترین چالشهای اقتصادی صادرکنندگان را رفع تعهدی ارزی، پیمانسپاری ارزی دانست و تصریح کرد: مقرر شد با تدابیر وزارت امور خارجه و وزارت جهاد کشاورزی این مشکلات برطرف شود و برای حل مشکلات عمده صادرکنندگان استان، حفظ بازارهای موجود و خلق بازارهای جدید صادراتی یکی از مهمترین موارد است که باید به آن توجه ویژه شود.