فکرشهر: دوچرخه سواری بانوان پدیدهای نو که این روزها با قدم زدن در پارکها و معابر شهری با آن روبهرو میشویم و این حرکت نوپا که عمر چندانی از بروز آن در کشور ما نمیگذرد، نظرات منتقدان و موافقان زیادی را برانگیخته است.
به گزارش فکرشهر به نقل از ایسنا، موافقان دوچرخه سواری بانوان را قشر جوان و روشنفکر جامعه تشکیل میدهند و بسیاری آن را به عنوان یک حرکت فرهنگی، ورزشی و تفریحی تلقی میکنند که فضا را برای ورزش بانوان گستردهتر کرده و آزادی عمل بیشتری به آنان میدهد. همچنین جنبه تفریحی آن نیز از دیگر جذابیتهای دوچرخه سواری به شمار میآید.
در این میان اما نظرات انتقادی بسیاری نیز بر این اقدام وارد شده است که قشر مذهبی و سنتگرای جامعه بخش اعظم آن را تشکیل میدهند و چنین میپندارند که این اقدام خلاف آداب و رسوم و فرهنگ حاکم بر جامعه است و این حرکت به نوعی سنت شکنی به شمار میآید.
همچنین رعایت موازین اخلاقی و پوشش مناسب نیز از دیگر مسائل مطرح شده از سوی منتقدان است و برخی دوچرخه سواری بانوان را به شرط رعایت پوشش و حجاب مناسب میپذیرند و همچنین برخی نیز بینظمی ایجاد شده ناشی از پراکنش دوچرخه سواران در سطح شهر و پارکها را نپسندیده و خواستار در نظر گرفتن محلی معین به عنوان پیست مخصوص دوچرخهسواری برای بانوان هستند.
«ناصر هوشیار»، رئیس هیئت دوچرخه سواری استان در گفتوگو با ایسنا در این خصوص اظهار کرد: اداره کل ورزش و جوانان استان در این خصوص اقداماتی را انجام داده است که از آن جمله میتوان به برنامههای استعدادیابی بانوان دوچرخه سوار اشاره کرد.
وی افزود: برنامهی استعدادیابی بانوان دوچرخه سوار روزهای فرد و راس ساعت شش عصر در پیست دوچرخه سواری یادگار امام (ره) برگزار میشود و علاقهمندان و مستعدان میتوانند با مراجعه به این محل جهت شناسایی و تقویت استعداد خود اقدام کنند. همچنین همزمان با روز دختر نیز برنامهای در ورزشگاه یادگار امام (ره) برای تمامی ردههای سنی و زیر نظر هیئت دوچرخه سواری در نظر گرفته شده است.
هوشیار افزود: در سطح شهر رینک خاصی برای دوچرخه سواری بانوان وجود ندارد و فرهنگ و جو حاکم در شهر نیز فعلا اجازهی حضور پررنگ را نمیدهد.
«سرهنگ علی اسمعیلپور»، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان نیز در این خصوص اظهار کرد: در خصوص قانونی و یا غیر قانونی بودن دوچرخه سواری بانوان در سطح شهر هیچ ابلاغیه و بخشنامهای صادر نشده است و از این رو منع قانونی و تاییدی در این مورد وجود ندارد. همچنین به همین دلیل نیز تاکنون برخوردی با دوچرخه سواران خانم در خصوص اقدام و نحوه پوشش نشده است.
حجتاسلام رحیم همزبان، کارشناس مذهبی نیز در خصوص شرعی بودن این اقدام اظهار کرد: حکمی در خصوص ممنوعیت راندن دوچرخه و یا هر وسیلهی نقلیهی دیگری توسط بانوان در احکام شرعی و اسلامی صادر نشده است و بسیاری از احکام نیز طبق نیازهای جامعه بعدها صادر شدهاند. پذیرفته شدن این عمل در هر جامعهای به نوع فرهنگ شهر و مردمان آن منطقه بستگی دارد و رد آن به اسم موازین اسلامی درست نیست.
وی بیان کرد: تمامی موارد ذکر شده در اسلام به شرطی جایز است که بانوان تمام موازین اخلاقی را رعایت کرده و با پوشش مناسب و حجاب کامل اقدام به راندن دوچرخه یا هر وسیلهی نقلیهی دیگری کنند.
حجتالاسلام همزبان خاطرنشان کرد: اصل رانندگی بانوان غلط نیست. بلکه عدم رعایت پوشش مناسب و حجاب است که اقداماتی از این قبیل را نامناسب جلوه میدهد.
طبق گزارش فوق، هیچ منع قانونی برای دوچرخه سواری بانوان وجود ندارد و بانوان میتوانند با داشتن پوشش مناسب و قوانین راهنمایی و رانندگی دوچرخه سواری کنند. همچنین نبود پیست دوچرخه سواری مختص بانوان و فرهنگسازی به منظور ایجاد محیطی سالم از مواردی است که باید توجه ویژهای به آن نشان داد.