فکرشهر: متخصص بیماریهای تولیدمثل دام گفت: شناسایی دامهای آبستن با روش سونوگرافی میتواند سبب جلوگیری از کشتار دامهای مولد شود.
به گزارش فکرشهر به نقل از ایسنا، هادی کاووسی اظهار کرد: یکی از جنبههای مهم اقتصادی در پرورش دامهای سبک، تشخیص زود هنگام آبستنی، شناسایی دامهای قصر(غیر آبستن) با روش سونوگرافی و حذف آنها از گله است.
وی با بیان اینکه در برخی موارد دامدار از آبستن بودن دام بی اطلاع است و بارها مشاهده شده که دام پس از ذبح در کشتارگاه آبستن بوده است، افزود: از این رو شناسایی دامهای آبستن با روش سونوگرافی میتواند سبب جلوگیری از کشتار دامهای مولد شود.
این متخصص دامپزشکی بیان کرد: تشخیص زود هنگام دامهای آبستن، تشخیص سن آبستنی، تشخیص موارد چند قلو آبستنی، تشخیص موارد پاتولوژیک و تشخیص زود هنگام دامهای قصری که دارای مشکلات تولیدمثلی هستند به منظور حذف از گله از دیگر مزایای انجام سونوگرافی برای تشخیص آبستنی در دامها است.
کاووسی ادامه داد: شناسایی زود هنگام دامهای قصر یکی از مهمترین مباحث در حوزه پرورش و تولید است که باید تولیدکنندگان با آن توجه کنند.
وی اظهار کرد: برای انجام سونوگرافی در دامهای سبک در سطح گله لازم است حداقل 40 روز از زمان آخرین قوچ اندازی گذشته باشد تا با دقت کافی بتوان آبستنی را تشخیص داد.
وی بیان کرد: در صورتی که دامدار اطمینان کافی از حداقل زمان 40 روز از آخرین قوچ اندازی در گله را ندارد لازم است دامهایی که در تشخیص منفی هستند مجدد مورد معاینه قرار گیرند.
این متخصص دامپزشکی یادآور شد: زمان مورد نیاز برای انجام سونوگرافی در صورت فراهم بودن شرایط و نیروی کار کافی حدود سه تا چهار ثانیه برای هر راس گوسفند برآورد میشود.