فکرشهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: سهمیه واکسن آنفلوانزای این استان در سال جاری نسبت به سال گذشته ۱۰ برابر شدهاست و از اواخر شهریور وارد استان میشود.
به گزارش فکرشهر از ایرنا، دکتر سعید کشمیری به رسانهها اعلام کرد: امسال باتوجه به محدودیتهایی که وجود دارد به هر کد ملی یک واکسن آنفلوانزا ارائه میشود و افراد با کارت ملی یا شناسنامه باید در محل دریافت واکسن حضور یابند.
وی ادامه داد: این واکسن برای افراد سالمند بالای ۶۵ سال، زنان باردار و افرادی که بیماریهای خاص دارند، کودکان زیر پنج سال و نیروهای درمان بیمارستانها ضروری و به صورت رایگان با رعایت شیوهنامههای بهداشتی به آنان تزریق میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر عنوان کرد: واکسن آنفلوانزا برای همه افراد جامعه توصیه نمیشود و هر کسی که در معرض بیماری قرار دارد، باید از این واکسن استفاده کند.
کشمیری گفت: برای تامین نیاز سایر افراد نیز بخش خصوصی این واکسن را در داروخانهها توزیع میکند و افراد میتوانند با پرداخت هزینه واکسن آنفلوآنزا را تهیه کنند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در بوشهر از ۱۰هزار نفر فراتر رفت
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر گفت: با تأیید ابتلای موارد جدید مجموع افرادی که از آغاز شیوع کرونا در این استان به این بیماری مبتلا شدهاند به ۱۰ هزار و ۷۵۹ نفر رسید.
وی اضافه کرد: با اضافه شدن ۷۸ بیمار بستری در زمان حاضر ۳۰۰ نفر در بیمارستانهای استان بوشهر بستری هستند که از این تعداد، ابتلای ۱۴۳ مورد به کرونا قطعی است.
کشمیری ادامه داد: از این شمار ۵۰ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه تحت مراقبت قرار دارند که از این تعداد ۲۲ نفر به کمک دستگاه نفس میکشند.
وی یادآور شد: با فوت ۶ نفر دیگر تاکنون شمار جان باختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در استان بوشهر به ۵۰۰ نفر رسید.
کشمیری تاکید کرد: کرونا از آنچه که فکر میکنیم به ما نزدیکتر است و بسیاری از افرادی که روزهای گذشته به این ویروس مبتلا شدهاند هرگز باور نمیکردند که این ویروس آنها را نیز آلوده کند.
وی با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید ضمن درخواست دوباره از مدیران، معلمان و اولیا دانشآموزان برای رعایت پروتکلهای بهداشتی گفت: تنها با قطع زنجیره انتقال میتوانیم کرونا را کنترل کنیم و این زنجیره انتقال با رعایت بهداشت، ماسک زدن و حفظ فاصله اجتماعی قطع میشود.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر افزود: بر اساس پایش کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی بوشهر میزان استفاده دانشآموزان از ماسک در شهرستان دشتستان ۸۱، دیلم ۵۶ و بوشهر ۳۹ درصد است، این در حالی است که در دیگر شهرستانهای استان بوشهر بیش از ۹۰ درصد از دانشآموزان از ماسک استفاده کردهاند.
تزریق واکسن آنفلوآنزا در مناطق گرمسیری تا آبان و آذر هم امکان پذیر است
معاون فنی مرکز بهداشت استان بوشهر درباره زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا گفت: اگرچه زمان تزریق طبق موارد بیان شده در متون پزشکی، ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر است، اما در استانهای گرمسیری مانند بوشهر تزریق آن در آبان و آذر هم مشکلی ایجاد نمیکند.
دکتر محمد مهدی خواجهئیان افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا، متقاضیان واکسن آنفلوانزا امسال بیش از حد است و دولت هم تلاش کرده به اندازه کافی واکسن مورد نیاز را تامین کند.
وی تاکید کرد: اولویت در تزریق واکسن آنفلوآنزا با گروههای آسیب پذیر است و باید ابتدا واکسن به دست این افراد برسد و تزریق به سایر افراد در مرحله بعد قرار دارد.
خواجه ئیان با تاکید براینکه از تقاضای بی مورد برای تزریق واکسن آنفلوآنزا پیشگیری شود اضافه کرد: واکسن آنفلوانزا باعث پیشگیری دائم از ابتلا به بیماری نمیشود و کمک کنندهاست به همین علت باید هر سال تزریق شود، زیرا ویروس تغییر میکند.