فکرشهر: در ارتباط با توزیع تبلت بین دانشآموزان نیازمند استان بوشهر آمارهای متفاوتی از سوی مسئولان ارائه شده که به نظر می رسد بیشتر بر روی کاغذ مانده باشد.
به گزارش فکرشهر از مهر، ابراهیم جاگرانی: با شیوع کرونا، روند آموزش نیز دچار تغییر شد و بخش عمدهای از فعالیتهای آموزشی در قالب فضای مجازی در جریان است.
در این شرایط لازم است که امکانات و نیازهای دانشآموزان و معلمان برای بهرهگیری از فرصت فضای مجازی برای توسعه آموزش فراهم شود؛ جایی که کمبودهای زیادی خصوصاً در بین دانشآموزان نیازمند وجود داشت.
در همین راستا مسئولان وعدههای متعددی را برای تأمین نیازهای دانشآموزان ارائه کردند که در ادامه به سه خبری که از سوی مسئولان در رسانهها منتشر شد اشاره میشود.
۱- معاون فرماندار عسلویه از خرید دو هزار تبلت از سوی شورای راهبردی پتروشیمیهای پارس برای دانش آموزان جنوب استان خبر داد.
۲- مسئول سامانه شاد اداره کل آموزش و پرورش بوشهر گفت: شورای راهبردی پتروشیمیهای پارس دو هزار تبلت برای دانش آموزان استان بوشهر خریداری کرده است.
۳- مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) بوشهر از خرید سه هزار تبلت برای دانش آموزان بوشهری خبر داد.
اعتمادی به اعداد نیست
در حالی این موضوعات توسط مسئولان دستگاهها منتشر شده است که نمیتوان اعتمادی به این اعداد و ارقام کرد و رقم دقیق این تبلتها مشخص نیست.
در خوزستان، مشاور اجتماعی معاون وزیر نفت گفته است: دو هزار تبلت از محل اعتبارات شورای راهبردی پتروشیمیهای ماهشهر و عسلویه، فقط برای دانش آموزان ماهشهری خریداری شود.
اینجا هم به نظر میرسد دو هزار تبلت شورای راهبردی عسلویه با توجه به جمعیت تقریباً برابر جنوب استان بوشهر با شهرستان ماهشهر، برای این حوزه خریداری شده باشد و مصاحبه مدیر «شاد» آموزش و پرورش بوشهر، تکرار همان خبر فرماندار عسلویه باشد.
دور از ذهن نیست سه هزار تبلت کمیته امداد هم با احتساب این دو هزار اعلام شده باشد. معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری هم تعداد پنج هزار تبلت، تنها در آبادان، خرمشهر و ماهشهر توزیع کرده و استانداری هم هزینه خرید سه هزار تبلت را تأمین کرده است.
در همین راستا استاندار بوشهر؛ حالا هم میتواند برای تأمین تبلت دانش آموزان مناطق روستایی و محروم استانش رایزنی و از حق هم استانیها دفاع کند.
وعدههایی که وفا نشد
زمستان پارسال که کرونا آمد و ماند و نرفت، ما ماندیم و یک سبک زندگی جدید در عصر کرونا، کلاس و مدرسه تعطیل شد و دغدغه خانوادهها از تأمین پوشاک و نوشت افزار، به سمت خرید تبلت و بستههای اینترنتی رفت.
مسئولان کمیته امداد گفتند که ۵۰ هزار تبلت تا پایان مهر به خانوادههای چند فرزندی مناطق محروم کشور میرسانیم. این آمار از سوی برخی مسئولان وزارت آموزش و پرورش به ۱۰۰ هزار هم رسید.
مهر آمد و رفت؛ تبلت نیامد؛ هر نهاد و مؤسسه مردمی و دولتی دیگر هم یک آماری از کمک به خرید تبلت منتشر کرد.
نماینده جنوب استان بوشهر در همسایگی صنایع عظیم نفت و گاز گفته بود: شورای راهبردی پتروشیمیهای پارس برای تأمین تبلت نیازمندان، امروز و فردا میکند.
آمارها شفاف اعلام شود
در بوشهر اگر چه صنایع نفت و گاز همه ساله توسعه پیدا میکنند و درآمد نفتی کشور افزایش مییابد، اما جیب مردم این استان در سایه بی توجهی برخی مسئولان، هر سال خالیتر میشود، تا جایی که آمار افراد تحت پوشش کمیته امداد این استان در سه سال گذشته سه برابر شده است!
اینجا همه نگاهشان (البته بحق) به نفت و مسئولیتهای اجتماعی او است، و سایر نهادها هم از خود را کنار کشیده یا بار کمتری به دوش دارند، مثلاً در استان اصفهان که نه دریا دارد و نه مرز دریایی، اتاق بازرگانی در خرید ۱۰ هزار تبلت با آموزش و پرورش مشارکت داشته است.
تعداد زیادی از دانشآموزان استان امکان استفاده از «شاد» ندارند و شش هزار و ۵۰۰ دانشآموز هم (تنها در کمیته امداد) چشم انتظار رسیدن تبلتها برای حضور بهتر در کلاسهای مجازی اند.
انتظار میرود کمیته امداد و شورای راهبردی و آموزش و پرورش ابتدا در خرید، دریافت و توزیع کافی تبلتها تسریع کنند و سپس یک آمار شفاف از توزیع آنها در شهرها و روستاهای استان با اعلام اسامی مدارس و تعداد تبلت تحویلی منتشر شود.