يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
گزارش خبری اختصاصی فکرشهر/ جشنواره ای که جشنواره نیست؛
فکرشهر: هنرمندان پس از این که نحوه ی برخورد و پاسخ های اسماعیلی را نیز منطقی و پسندیده نیافتند، به انتشار بیانیه ای در این خصوص اقدام کردند و دلایل اعتراض خود را در 10 بند مطرح نمودند...
کد خبر: ۹۶۰۴
سه‌شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۰

فکرشهر: از اسفندماه سال 1380 که جشنواره ی هنرهای تجسمی استان بوشهر به پیشنهاد انجمن هنرهای تجسمی برازجان کار خود را آغاز نمود تا کنون، 6 دوره از این جشنواره برگزار شده است.

روال کار جشنواره ی هنرهای تجسمی استان بوشهر این بود که در همایشی دو روزه، هنرجویان و هنرمندان کلیه ی رشته های تجسمی شهرستان های مختلف استان بوشهر در یک محل جمع شده و مطابق با رشته ی خود در مکان مجتع فرهنگی هنری یا فضای باز و روستا یا محلی از پیش اعلام شده، دور هم جمع شوند و به خلق آثارشان بپردازند؛ داوری این جشنواره هم از همان آثار انجام می شد و در نهایت تیمی قوی از هنرجویان استان برای حضور در رقابت ها و جشنواره های داخلی و بین المللی انتخاب می گردید.

به گزارش فکرشهر، برگزاری مداوم این جشنواره که در سال 90، ششمین دوره ی خود را برگزار کرد، به علت روند تغییر دولت ها و مشکلات مالی و حمایتی، به تعویق افتاد تا امسال که مسئول انجمن هنرهای تجسمی بوشهر در گفت و گو با یکی از نشریات استان، از برگزاری ششمین دوره ی این جشنواره ها پس از 6 سال خبر داد!!

امرالله اسماعی با بیان نحوه ی برگزاری جشنواره و رشته های شرکت کننده، تاکید کرده بود که هدف این جشنواره معرفی نسل نو، ارتقا و سنجش سطح کیفی و کمی هنرهای تجسمی استان می باشد! علاوه بر آن، در پوستر جشنواره آمده بود که هنرمندان سه رشته ی پوستر، گرافیک محیطی و نقاشی می توانند آثار خود را تا 27 بهمن ماه به ستاد جشنواره تحویل دهند. سخنانی که با واکنش انجمن های هنرهای تجسمی دیگر شهرستان ها به خصوص هنرمندان دشتستانی مواجه شد.

اعضای هیات رییسه ی انجمن هنرهای تجسمی برازجان که همزمان با مصاحبه ی دبیر اجرایی امسال جشواره، پوستر جشنواره را نیز دریافت نمودند، از نحوه ی برگزاری آن و نبود شرایط لازم برای برگزاری جشنواره، اعتراض نموده و در نشستی با اسماعیلی و سپس معاونت مطبوعاتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، مراتب اعتراض خود را اعلام نمودند.

آنان پس از این که نحوه ی برخورد و پاسخ های اسماعیلی را نیز منطقی و پسندیده نیافتند، به انتشار بیانیه ای در این خصوص اقدام کردند و دلایل اعتراض خود را در 10 بند مطرح نمودند.

اعضای انجمن هنرهای تجسمی برازجان شب گذشته نیز جلسه ای نشکیل داده و از امرالله اسماعیلی نیز خواستند که در نشستشان حضور یابد که وی با عدم حضورش، این دعوت را رد کرد.

 این جشنواره به نمایشگاه تبدیل شده است

فرهاد بحرینی مطلق، با تشریح 10 بند بیانیه ی انجمن هنرهای تجسمی برازجان به فکرشهر گفت: جشنواره ی استانی امسال (بهمن 93) از لحاظ اولویت بندی، هفتمین جشنواره است که به اشتباه ششمین اعلام شده و تنها با دو سال وقفه برگزار می شود.

مسئول انجمن هنرهای تجسمی برازجان افزود: قرار دادن شرایط سنی در جشنواره ها ارزش گذاشتن برای هنرمندان است و نبودن شرایط سنی معمولا در مسابقات هنری و بینال ها رخ می دهد و در خور جشنواره ها نیست.

وی بخش دیگری از بیانیه را مربوط به رشته های مورد مسابقه عنوان کرد و اظهار داشت: رشته های جشنواره محدود بوده و کارشناسانه نمی باشد و رشته ای چون طراحی که اساسی ترین رشته ی هنرهای تجسمی می باشد را نادیده گرفته اند، همچنین با وجود بیش از 15 هنرمند مجسمه ساز استان در سطح ملی و بین المللی و هنرمندان بین المللی کاریکاتور و هنرمندان رشته های تهذیب و مینیاتور و نگارگری، این رشته ها را از جشنواره حذف کرده اند.

بحرینی مطلق، زمان و نحوه ی ارسال آثار را نیز دچار اشکال عنوان کرد و گفت: غیر حضوری بودن جشنواره با توجه به شرایط مندرج در فراخوان، تنها در شکل و قالب نمایشگاه جمعی گنجانده می شود در حالی که جشنواره فضایی باز و آموزشی است و هنرمندان در هر سطح و مهارتی که باشند گرد هم می ایند و ارتقای سواد هنری دیگر هنرمندان را باعث می شوند.

این هنرمند بین المللی استان، نبود تندیس در اقلام اهدایی به شرکت کنندگان که نماد هر جشنواره می باشد و عدم اطلاع رسانی به موقع به انجمن هنرهای تجسمی برازجان را نیز از دیگر بندهای بیانیه ی این انجمن اعلام کرد و افزود: پوستر جشنواره که یک ماه پیش چاپ شده بود، تازه یک هفته قبل به دست ما رسیده است و ما هم بالافاصله موارد اشکال دار را به دبیر جشنواره و اداره کل اعلام کردیم.

وی تاکید کرد: اگر اشکالات وارده به جشنواره رفع شد که ما هم حضور می یابیم ولی اگر ایرادات پابرجا ماند، این جشنواره که به نمایشگاه تبدیل شده، از سوی انجمن هنرهای تجسمی برازجان مردود اعلام شده و در آن حضور نخواهیم یافت.

درست نیست که بگویند خودمان هنرمندان برتر را می شناسیم

دبیر 4 دوره ی آخر برگزاری جشنواره ی هنرهای تجسمی استان بوشهر نیز در این باره به فکرشهر گفت: در جشنواره های قبلی، با همه ی هنرمندان استان و به خصوص خود آقای اسماعیلی مشورت کرده و ایشان را برای حضور و داوری دعوت می کردیم ولی برای برگزاری برنامه ی امسال، نه تنها با ما مشورت نشد بلکه جشنواره زمان و شرایط لازم را هم ندارد و آقای اسماعیلی در جواب اعتراض ما گفت که « من خودم کسانی که کارشان خوب است را می شناسم»!

فریده دهملایی افزود: هدف جشنواره بالا بردن سطح و ارتقای هنرهای تجسمی استان است و این درست نیست که بگویند خودمان هنرمندان برتر را می شناسیم؛ در این صورت نیازی به نام جشنواره هم نیست و تنها یک نمایشگاه است.

وی ادامه داد: آقای اسماعیلی جشنواره را ششمین اعلام کرده و گفته بعد از شش سال برگزار می شود در حالی که باید گفت اگر شما اطلاع ندارید به این معنا نیست که وجود نداشته و دلیل نمی شود که زحمات برگزار کنندگان دوره های قبل را نادیده بگیرید.

این هنرمند دشتستانی اظهار داشت: در جشنواره های قبلی که به میزبانی برازجان برگزار می شد، ما تمام ادارات و سازمان های شهرستان را درگیر جشنواره می کردیم و با حداقل هزینه ها، هم لوح و تندیس به همه ی شرکت کنندگان اهدا می کردیم و هم صبحانه و ناهار و میان وعده به شرکت کنندگان می دادیم ولی امسال برای برگزاری این برنامه که با این شرایط به یک نمایشگاه شبیه است تا جشنواره و با وجود کمبود اعتبار بسیار در فرهنگ و ارشاد، 14 میلیون تومان برای برگزاری آن اختصاص داده اند.

وی ادامه داد: در سال های گذشته، 8 رشته که برخی چندین گرایش داشتند در جشنواره شرکت می کردند و همه ی هنرمندان استان با شرایط سنی مشخص، بسته به شرایط کاری خود در روستاهای اطراف یا خود مجتمع فرهنگی دور هم جمع شده و همه در شرایطی یکسان آثار خود را خلق کرده و خودشان، آثار را داوری کرده و برترین ها را معرفی می کردند که متاسفانه با این شرایط امسال جشنواره، عملا شهرستان ها حذف شده اند.

ما به شرایط و کیفیت جشنواره اعتراض داریم

داوود جباری فرد نیز دیگر هنرمند تجسمی برازجان بود که در اعتراض به نحوه ی برگزاری جشنواره ی امسال هنرهای تجسمی استان بوشهر گفت: در اعتراض ما گفتند که انجمن هنرهای تجسمی برازجان کم تجربه است، در حالی که دشتستان تنها شهرستان استان است که هنرمندانش سابقه ی حضور در سمپوزیم ها و دوسالانه های بین المللی را دارند و تنها شهرستان استان است که مجسمه سازانش عضو انجمن مجسمه سازان ایران هستند، پس به اندازه ی کافی باتجربه می باشند.

این هنرمند برازجانی افزود: ما هیچ حساسیتی نداریم که جشنواره در کجا برگزار شود و یا کدام شهر و روستا میزبان باشد بلکه ما به شرایط و کیفیت جشنواره اعتراض داریم و می گوییم با این شرایط در قالب جشنواره قرار نمی گیرد.

جباری فرد اضافه کرد: اگر قرار بود جشنواره حضوری نباشد، نیازی هم به برگزاری آن در زمستان نبود و می شد تاریخ ان را در تابستان قرار داد که همه وقت بیشتری دارند و فارغ از تحصیل می توانند بهترین کارهایشان را انجام بدهند.

وی اضافه کرد: اگر هدف این است که شهر خاصی در جشنواره نباشد می توانند اطلاع بدهند، ولی شرایط جشنواره را رعایت کنند.

جشنواره را تحریم می کنیم

رییس اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی دشتستان نیز در گفت و گو با فکرشهر، با بیان این که برگزاری این جشنواره را در زمان مسئولیتش در انجمن هنرهای تجسمی برازجان به استان پیشنهاد داده است، گفت: 5 دوره از 6 دوره ی برگزاری این جشنواره توسط انجمن برازجان صورت گرفته و از قوانین و شرایط آن به خوبی اطلاع داریم.  

شهرام سلیمی فرد افزود: همانطور که دبیرخانه ی تئاتر طنز در تنگستان و دبیرخانه ی شعر محلی نیز در دیلم است، ما پیشنهاد دادیم دبیرخانه ی دائمی جشنواره ی هنرهای تجسمی را نیز در دشتستان قرار دهند که تا کنون موافقت نشده است.

هنرمندان دشتستانی تاکید کردند در صورتی که تا پایان وقت اداری روز شنبه 25 بهمن ماه شرایط برگزاری جشنواره استاندارد نشده و تصحیح نگردد از حضور در آن امتناع نموده و آن را تحریم خواهند کرد.

به گزارش فکرشهر، جشنواره ی هنرهای تجسمی استان بوشهر، در سال های 80، 81، 85، 88، 89 و 90 برگزار شده که میزبانی ان را در دوره ی دوم شهر بوشهر و در سایر دوره ها برازجان به عهده داشته و در ششمین و آخرین دوره ی آن در 19 و 20 بهمن ماه 1390، 130 هنرمند استان در محدوده ی سنی 16 تا 29 سال، در رشته های طراحی (مداد، ذغال، آب مرکب)، نقاشی ( نقاشی روی بوم، آبرنگ، آکرولیک)، حجم و مجسمه( گل و گچ)، کاریکاتور، ارتباط تصویری ( پوستر)، نگارگری ( مینیاتور)، خوشنویسی (نستعلیق) و عکاسی دیجیتال همزمان در روستای گندم ریز و مجتمع فرهنگی وهنری شهید شاهینی برازجان به رقابت پرداختند و برترین های ان دوره، مانند دوره های قبل، به جشنواره ی کشوری هنرهای تجسمی کشور در گلستان اعزام شدند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر