فکرشهر: معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر گفت: براساس اعلام پژوهشکده میگوی کشور، صید ماهی صادراتی مرکب از روز یکشنبه در آب های این استان آغاز شده است.
به گزارش فکرشهر، عبدالحسن تنگستانی درگفت وگو با ایرنا افزود: عمده مناطق صید ماهی مرکب در استان بوشهر آبهای شمالی درمحدوده شهرستان های گناوه و دیلم، لاور ساحلی در حوزه شهرستان دشتی، بوشهر، جزایر شمالی و جنوبی اطراف دیر و منطقه مطاف است.
وی اضافه کرد: صید ماهی مرکب در آبهای استان بوشهر به مدت دو ماه ادامه دارد.
تنگستانی یادآورشد: پارسال 504 تن ماهی مرکب از آب های استان بوشهر صید و بخش عمده آن به خارج کشور صادر شد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه خوردن ماهی مرکب از نظر شرع اسلام اشکال دارد، بیشتر این آبزی به خارج صادر می شود و ارزآوری و درآمد خوبی برای کشور، صادرکنندگان و صیادان دارد.
تنگستانی ادامه داد: صید ماهی مرکب با وسیله ای به نام گرگور که نوعی قفس سیمی است، انجام می شود و با توجه به اینکه در این فصل این آبزی برای تخم ریزی و یافتن پناهگاه از اعماق دریا به سواحل کم عمق می آید، گرگورهای صیادان را مامنی برای تخم ریزی خود انتخاب می کند.
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر اظهارکرد: به همین دلیل صیادان باید پس از بالا کشیدن گرگورها و تخلیه صید بلافاصله و بدون تمیز کردن آنها به وسیله ترکه برای مراقبت از تخم های ماهیان مرکب آنها را در دریا رها کنند.
وی گفت: تخم های ماهی مرکب همانند خوشه های انگور است که اگر به مدت طولانی در معرض هوای آزاد قرار گیرد، خراب می شوند.
تنگستانی بر ضرورت توجه صیادان به استفاده از ادوات صید مجاز و استاندارد تاکید کرد.
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر گفت: براساس آیین نامه کمیته صید استان بوشهر روستای الی شهرستان دیر و بندر امام حسن دیلم از مناطق مهم تخم ریزی ماهی مرکب است که بکار بردن هرگونه ادوات صید دراین دو منطقه تا شعاع سه مایلی ممنوع است.