فکرشهر: مدیرعامل آب منطقهای استان بوشهر با اشاره به کاهش 50 درصدی متوسط بارندگی در استان بوشهر گفت: بوشهر رتبه دوم کشوری از نظر شدت خشکسالی در کشور را دارد.
\n\n
به گزارش فکرشهر، شاپور رجایی در نشست ستاد خشکسالی استان بوشهر اظهار داشت: در سال زراعی گذشته متوسط بارندگی در استان بوشهر 47 تا 50 درصد کاهش داشته در حالی که رقم میانگین کشور کاهش 17 درصد را نشان میدهد.
\n\n
وی بیان کرد: بوشهر پس از هرمزگان در زمینه درصد تحقق بارندگی در رتبه 30 کشور است اما از نظر شدت خشکسالی رتبه دوم کشور است. نظام نامنظم بارندگی منجر به تشدید عوارض خشکسالی شد و 65 تا 90 روز بدون بارندگی داشتیم که یک فاصله زمانی است که در زمینه دیم کار مثبتی را نمیتوان انتظار داشت.
\n\n
رجایی اضافه کرد: بر اثر خشکسالی، رودخانه باهوش اهرم از 34.4 میلیون متر مکعب آورد رودخانه، کمتر از یک میلیون متر مکعب آن تحقق یافته است و 97 درصد کاهش آورد داشته است.
\n\n
وی تصریح کرد: رودخانه دالکی هم 80 درصد کاهش آورد داشته، رودخانه شاپور نیز که از منابع تامین آب در استان بوشهر است 86 درصد آورد رودخانه داشته است.
\n\n
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر افزود: در مجموع در سال زراعی 93 – 94 90 درصد کاهش آورد آبهای سطحی استان داشتیم که از 3 رودخانه اصلی تامین میشده است. در اثر خشکسالی، تمام دشتهای استان از بیلان منفی و کسری مخزن برخوردار شدند.
\n\n
وی در ارتباط با پیشبینی تمهیدات و ایجاد زیرساختها پیش از بحران در بخش کشاورزی گفت: توسعه حداکثری کشتهای متراکم و گلخانهها، توسعه حداکثری سامانههای نوین آبیاری، توقف توسعه باغات از جمله تمهیدات و ایجاد زیرساختها پیش از بحران در بخش کشاورزی است.
\n\n
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر ادامه داد: محدود کردن کشت زراعی آبی به سهمیههای تعیین شده، نظام مند کردن واگذاری و اجاره چاه و تاسیسات آب کشاورزی به بهرهبرداران و کشت دیم متناسب با پیشبینی شرایط جوی از دیگر تمهیدات و ایجاد زیرساختها پیش از بحران در بخش کشاورزی است.
\n\n
رجایی افزود: پیشبینی میشود 20 تا 25 درصد نسبت به سال 93 کاهش تولید آب در استان داشته باشیم، لذا ساماندهی و برداشت آب خانه باغها از آب شرب باید مطلق ممنوع شود.
\n\n
\n\n
منبع: فارس
\n