فکرشهر: مدیر مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: واحدهای پژوهشی، فناور و دانشبنیان زیست بوم کارآفرینی و نوآوری این دانشگاه ۱۸۰ محصول فناورانه تولید کردهاند که از این شمار ۱۳۰ محصول به مرحله تجاری سازی رسیده است.
به گزارش فکرشهر، امین ترابی جهرمی روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا، افزود: در زمان حاضر ۳۰ شرکت در زیست بوم فناوری دانشگاه خلیج فارس فعال هستند که برخی در مرکز رشد دانشگاه و برخی با هماهنگی دانشگاه در مراکز دیگر استان فعالیت میکنند.
وی عنوان کرد: از این شمار ۱۱ واحد فناور مجوز دانش بنیان دارند که در حوزههای مختلف زیست فناوری دریایی و تولیدات مهندسی و فناوری اطلاعات و ارتباطات و محصولات دانش محور کشاورزی فعالیت میکنند.
ترابی یادآور شد: پیش از راهاندازی مرکز رشد مشترک دانشگاه خلیج فارس و پارک علم و فناوری بوشهر نیز این دانشگاه میزبان واحدهای فناور دانشگاه بود که از فضای استقرار ارائه شده توسط این دانشگاه استفاده میکردند اما با تصویب و فعالیت رسمی این مرکز رشد، شرکتهای پذیرفته شده از مزایایی مانند دریافت تسهیلات و سایر حمایتهای پارک علم و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز بهرهمند میشوند.
مدیر مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج فارس ادامه داد: حمایت از هستههای نوآور از دیگر اقدامات این مرکز است و تیم های دانشجویی نوآور با ایده های نوآورانه در پردیس های این دانشگاه میزبانی و حمایت میشوند.
وی در این ارتباط توضیح داد: در سال جاری و بر اساس مصوبات کمیته کارآفرینی دانشگاه، حمایت تولید محصول اولیه تا سقف ۲۵ میلیون تومان از تیمهای دانشجویی با ایدههای نوآورانه که منجر به محصول قابل عرضه به بازار شود، انجام میشود.
ترابی افزود: سالانه شماری از تیمهای نوآور در مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج فارس فعالیت میکنند که پس از رسیدن به مرحله تولید و تجاری سازی محصول، از این مرکز خارج میشوند و بسیاری از واحدهای فناور امروز مرکز رشد دانشگاه، تیمهای نوآور مورد حمایت سالهای گذشته هستند.
وی عنوان کرد: مراکز نوآوری و ساخت مواد پیشرفته، توسعه فناوری دریایی، توسعه صنایع خلاق، فناوری کشاورزی، فناوری حفاظت و قدرت، توسعه فناوری زیستی و مرکز بینالمللی توسعه نرمافزارهای موبایل از بخشهای زیست بوم نوآوری این دانشگاه است که هر یک با ماموریتی مشخص، از تیمهای نوآور ایده محور دانشجویی میزبانی میکنند.
ترابی با اشاره به فعالیت تمام وقت و هفت روزه دانشجویان در مرکز نوآوری بینالمللی توسعه نرمافزارهای موبایل گفت: فعالان این حوزه از ابتدای طراحی اپلیکیشنهای موبایلی رویکردی بینالمللی دارند و تاکنون موفق به تولید حدود ۲۰ نرمافزار کاربردی شدهاند و از فروش این نوع نرمافزارها درآمد قابل توجهی دارند.
وی افزود: مرکز نوآوری و توسعه فناوری صنایع خلاق دانشگاه که در عمارت نوذری بوشهر ورودی دانشکده هنر و معماری واقع است نیز در زمان حاضر میزبان هسته های نوآور و شرکت های با زمینه صنایع خلاق است.