يکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳
جستجو
کد خبر: ۱۳۱۶۲۵
شنبه ۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۰۶:۳۶

فکرشهر: دانشمندان با انجام یک کارآزمایی تصادفی و کنترل شده روی افرادی که باغبانی می‌کنند، نشان داده‌اند که این دسته از افراد فیبر بیشتری می‌خورند و فعالیت بدنی بیشتری دارند، دو عامل شناخته‌شده‌ای که باعث کاهش خطر سرطان و بیماری‌های مزمن می‌شود. آن‌ها همچنین شاهد کاهش چشمگیر سطح استرس و اضطراب این دسته از افراد نیز بوده‌اند.

به گزارش فکرشهر، همانطور که دانشمندان در حال تهیه فهرستی از راه‌حل‌ها با هدف بهبود سلامت جسمی و روانی در سال 2023 هستند، تحقیقات جدید محققان دانشگاه دانشگاه کلرادو بولدر نشان می‌دهد که یک مورد می‌تواند تأثیر قدرتمندی داشته باشد: باغبانی.

نویسنده ارشد این مطالعه، «جیل لیت»، استاد دپارتمان مطالعات محیطی دانشگاه کلرادو بولدر یادداشت می‌کند:

«این یافته‌ها شواهد محسوسی را ارائه می‌کنند که نشان می‌دهد باغبانی مشارکتی می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از سرطان، بیماری‌های مزمن و اختلالا سلامت روان ایفا کند.»

نحوه تأثیر باغبانی بر سلامت انسان‌ها

برای انجام این آزمایش، لیت 291 بزرگسال غیر باغبان با میانگین سنی 41 سال را استخدام کرد. بیش از یک سوم شرکت‌کنندگان اسپانیایی تبار بوده و بیشتر از نصف آن‌ها عضو خانواده‌های کم درآمد بوده‌اند.

پس از آخرین یخبندان بهاری، نیمی از آن‌ها به گروه باغبانی و نیمی دیگر به گروه کنترل اختصاص داده شدند و از گروه دوم خواسته شد تا یک سال برای شروع باغبانی صبر کنند. همچنین هر دو گروه در مورد میزان تغذیه و سلامت روان خود نظرسنجی‌های دوره‌ای را انجام دادند، تحت اندازه‌گیری بدن قرار گرفتند و از مانیتورهای ردیاب فعالیت استفاده کردند.

تا زمان فرا رسیدن پاییز، آن‌هایی که در گروه باغبانی قرار داشتند، به‌طور متوسط 1.4 گرم فیبر بیشتر در روز نسبت به گروه کنترل مصرف می‌کردند. محققان توضیح می‌دهند که فیبر تأثیر عمیقی بر پاسخ‌های التهابی و ایمنی دارد و از نحوه متابولیسم غذا گرفته تا میزان سالم بودن میکروبیوم روده و ابتلا به دیابت و برخی از سرطان‌ها تأثیر می‌گذارد.

علاوه بر این، میزان فعالیت بدنی گروه باغبانی نیز حدود 42 دقیقه در هفته افزایش داشته است. شرکت‌کنندگان این مطالعه همچنین شاهد کاهش سطح استرس و اضطراب خود بودند.

در نهایت، لیت با اشاره به نتایج تحقیق خود گفت که امیدوار است این یافته‌ها متخصصان سلامت، سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان زمین را تشویق کند تا آن‌ها نیز بتوانند مردم را به استفاده از باغ‌های اجتماعی و دیگر فضاهایی که در طبیعت به دور یکدیگر جمع می‌شوند، تشویق کنند.

منبع: دیجیاتو

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر