فکرشهر: میزبانی جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۳۴ رسما به عربستان سعودی رسید.
به گزارش فکرشهر از عصرایران، این برای دومین بار است که یک کشور خاورمیانه و جنوب خلیج فارس، میزبان جام جهانی فوتبال میشود.
قبل از این قطر میزبان جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۲۲ بود.
"یاسر المسحل" رئیس فدراسیون فوتبال عربستان سعودی در واکنش گفت "آماده بزرگترین بهترین میزبانی در تاریخ جام جهانی هستیم و از همه جهان در مملکت استقبال میکنیم".
"باهم رشد میکنیم" شعار پرونده میزبانی جام جهانی عربستان سعودی است.
جام جهانی فوتبال هر ۴ سال یک بار برگزار میشود.
اعلام نام عربستان سعودی به عنوان میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴
انتخاب عربستان سعودی به عنوان میزبان جام جهانی با انتقاداتی از سوی فعالان حقوق بشری روبه رو شده است. همزمان برخی منتقدان امیدوارند کسب میزبانی جام جهانی، شرایط حقوق بشر در عربستان سعودی را بهبود ببخشد. عربستان سعودی محل مقدسترین مکانهای اسلامی در دو شهر مکه و مدینه است.
این کشور محافظه کار اسلامی با چالش بزرگی در برگزاری جام جهانی به لحاظ فرهنگی روبه رو خواهد شد. سعودیها ۱۰ سال زمان برای آماده سازی این کشور برای میزبانی از جام جهانی، مهلت دارند.
عربستان سعودی در چارچوب چشم انداز ۲۰۳۰، میزبانی جام جهانی را کسب کرد. براساس این چارچوب، ریاض تلاش میکند با جهش درآمدهای غیرنفتی، وابستگی به درآمدهای نفتی قطع شود. ورزش و گردشگری در این چشم انداز، نقش محوری دارند.
مقامات سعودی امیدوارند میزبانی از جام جهانی فوتبال به تقویت بخشهای اقتصادی این کشور از جمله حمل و نقل و گردشگری منجر شود.
عربستان سعودی تنها داوطلب میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴ بود. قبل از این فیفا، اعلام کرده بود میزبانی جام جهانی در این سال سهمیه قاره آسیا و اقیانوسیه است. پرونده میزبانی جام جهانی عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ توانست ۴۱۹ نمره از ۵۰۰ نمره را کسب کند که بالاترین رقم در همه دوره هاست.
در ابتدا قرار بود استرالیا و اندونزی به صورت مشترک، پروندهای برای میزبانی در این سال ارائه کنند، اما سپس، انصراف دادند.
قرار است ۵ شهر عربستان سعودی (ریاض، جده، نیوم، الخبر و ابها) و ۱۵ استادیوم میزبان مسابقات جام جهانی با مشارکت ۴۸ تیم ملی باشند. ۴ استادیوم وجود دارد و ۱۱ استادیوم جدید ساخته خواهد شد.
براساس برنامه میزبانی پیشنهادی، عربستان سعودی ۲۳۰ هزار اتاق در ۵ شهر برای اقامت تماشاگران و اعضای تیمها تدارک دیده خواهد شد.
وزیر ورزش و رئیس فدراسیون فوتبال سعودی گواهی میزبانی جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴ را دریافت کردند
۶ کشور، میزبان جام جهانی ۲۰۳۰
۳ کشور اسپانیا، پرتغال و مراکش هم به صورت مشترک جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۳۰ را برگزار خواهند کرد. ۳ کشور دیگر در آمریکای جنوبی (اوروگوئه، آرژانتین و پاراگوئه) هم در این جام جهانی هر کدام، میزبان یک مسابقه فوتبال خواهند بود.
برگزاری ۳ مسابقه جام جهانی ۲۰۳۰ در این ۳ کشور آمریکای جنوبی به مناسبت گرامیداشت ۱۰۰ سالگی جام جهانی است که از این قاره شروع شد.
در نتیجه میتوان گفت میزبانی جام جهانی ۲۰۳۰ در ۳ قاره (اروپا، آفریقا و آمریکای جنوبی) و ۶ کشور برگزار میشود. اوروگوئه میزبان اولین دوره مسابقات جام جهانی در سال ۱۹۳۰ بود.
معرفی میزبان جام جهانی ۲۰۳۰ و ۲۰۳۴
قبل ازاین دو کشور آرژانتین و اسپانیا، میزبان جام جهانی بودند، اما پرتغال، پاراگوئه و مراکش، برای اولین بار است که میزبان چنین مسابقاتی میشوند.
فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) امروز چهارشنبه در مراسمی که به صورت اینترنتی و مجازی برگزار شد این موضوع را اعلام کرد.
"جیانی اینفانتینو" رئیس فیفا درباره پرونده میزبانی ۲۰۳۰ گفت: "فوتبال را به کشورهای بیشتری منتقل میکنیم و تعداد تیمهای شرکت کننده، از کیفیت مسابقات کم نمیکند بلکه فرصتها را تقویت میکند".