فکرشهر: شب شعر محلی " بُلبُلی بی و گُلی، زِر نَفسِ باد شمالی " به مناسبت زاد روز زندهیاد "ایرج شمسیزاده" شاعر محلیسرا گناوه که قرار بود سه شنبه شب در مجتمع فرهنگی خلیج فارس این شهر برگزار شود، لغو شد.
به گزارش فکرشهر، اجرای این برنامه از چند روز قبل در فضاهای مجازی در فراخوانی به همت انجمن ادبی آدینه انتشار یافته بود.
متولیان برگزاری این برنامه باتوجه به لغو آن در مجتمع فرهنگی خلیج فارس آن را در کنار قبر این شاعر در قطعه هنرمندان آرمستان در فضایی نامناسب و با حضور شاعران مطرح استانی و علاقه مندان به ادبیات و فرهنگ بومی اجرا کردند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گناوه به خبرنگار ایرنا گفت: متولیان برگزاری برنامه از این اداره درخواست صدور مجوز کردند که تقاضای آنها برای طی مراحل قانونی به مدیریت متبوعه در اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی استان بوشهر ارسال شد.
علیرضا سبحانی افزود: مدیریت استان به علت تأخیر در درخواست توسط متولیان اجازه برگزاری آن را نداد.
لغو این برنامه در فضاهای مجازی شهرستان گناوه بازتاب داشت و بنا به گفتهها ورود و دستور برخی نهادها و افراد در استان بوشهر و شهرستان گناوه در اجرا نشدن این برنامه دخیل بوده است.
مرحوم ایرج شمسیزاده متولد یکم مرداد ماه ۱۳۲۱ در سال ۱۳۵۶ از دانشگاه تهران در رشته ادبیات فارسی فارغالتحصیل و از طلایه داران شعر بومی جنوبی است و در شعر محلی "ایرجو" تخلص میکند.
وی در ۲۹ اسفند ۱۳۹۳ در پی ابتلاء به بیماری سرطان در گذشت.
شمسیزاده در همه قالبهای شعر فارسی طبع آزمایی کرده و غزلهای لطیف و پرمغز او پهلو به پهلوی غزل سرایان بزرگ فارسی میزند.
در شعر نیمایی و شعر سپید، نوآوریهای خاص خود را دارد اما آنچه نام این شاعر فقید را بر زبانها جاری ساخته، شعرهای محلی است که او را به عنوان یکی از پرآوازهترین محلی سرایان، بر قله شعر محلی استان بوشهر نشانده است.
اشعار محلی که مواقعی با رویکرد طنز سروده شده و سرودن اشعار سیاسی و اجتماعی جزو پررنگترین سرودههای این شاعر محسوب میشود.
در سال ۱۳۹۲ در آئین بزرگداشت استاد شمسیزاده از گزینه سرودههای وی در آئینی باشکوه در تالار میلاد گناوه رونمایی شد و این کتابچه را میتوان به گونهای تنها کتاب شعر این شاعر در طول عمر وی دانست که به همت یکی از دوستدارانش به چاپ رسید.
از جمله مشهورترین سرودههای محلی این شاعر محبوب جنوبی میتوان به "عیده بیو"، "آهای مردم"، "زن ذلیل"، " ویمونویمو"، "بیو بارون" و "تلفن" یاد کرد.
" هموطن"، " این بندر عزیز" و " حماسه خلیج فارس " از جمله شاخصترین سرودههای وی در اشعار کلاسیک این شاعر فقید به شمار میرود.