فکرشهر: محمد آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت در آیین افتتاح اولین دوره آموزش پیشرفته کشوری اهدای عضو گفت: متأسفانه در استانهایی که دارای بالاترین آمار نارسایی کلیوی هستیم مانند استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان،بوشهر، کرمان و ایلام کمترین دسترسی به خدمات پیوند کلیه وجود دارد، بنابراین بالاترین رسالت شرکتکنندگان در این دوره گسترش خدمات به استانهای کمبرخوردار است.
به گزارش فکرشهر، ویخاطرنشان کرد: در استانهای کمبرخوردار وضع افرادی که نیازمند پیوند ارگانهای حیاتی به جز کلیه هستند بسیار حساستر از نیازمندان پیوند کلیه است، چرا که در مورد کلیه میتوان از روش موازی پیوند از فرد زنده در کنار پیوند از جسد استفاده کرد که این خدمت در مناطق کمبرخوردار قابل ارائه است.
رئیس دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی تصریح کرد: پیوند کلیه برای بیماران در ایران شایع است و از قدیم در ایران اجرا میشده است و به خصوص پیوند از فرد زنده ساری و جاری بوده است و در همین راستا افراد دلسوز تلاش داشتند با تقویت روند پیوند کلیه، زمینه را برای رواج پیوند سایر ارگانها آماده کنند، اما متأسفانه در طول زمان، پیوند کلیه سدی در مقابل پیوند سایر ارگانها شده است، زیرا در سایه پیوند کلیه، سایر ارگانها جدی گرفته نمیشوند.
تارا با اشاره به قرار گرفتن در آستانه پانزدهمین سال آغاز پیوند از جسد گفت: قرار بود پیوند اعضا در 10 سال اول آغاز پیوند از جسد در تعدادی از مراکز به صورت متمرکز شکل بگیرد تا واحدهای فراهمآوری در سایر مناطق رشد کنند و همچنین جامعه با فرهنگ اهدای عضو آشنا شود و در این راه پیشرفت خوبی داشتهایم، اما در کل، فاصله بسیار زیادی با اهداف مورد انتظار داریم.
وی تصریح کرد: باید در دهه دوم که نیمی از آن گذشته است به سمت پیوند از جسد پیش رویم، چرا که کشور ما ظرفیت زیادی برای این نوع پیوندها دارد، اما متأسفانه آمارها نشان از عقبماندگی شدید دارد.
وی گفت: برای رسیدن به اهداف مورد نظر در عرصه پیوند، باید تلاش کنیم که هیچ عضوی از افراد مرگ مغزیشده بدون مصرف نماند و به دست نیازمندان برسد و در مرحله بعد، مراکز انجام پیوند اعضا در همه مراکزی که قابلیت و شایستگی این کار را دارند شکل بگیرد.
منبع:ایسنا