فکرشهر: دبیر نخستین دوره جایزه غزل حسین جلالپور گفت: در آئینی با حضور شاعران مطرح غزل کشور و استان بوشهر از پوستر و سایت جایزه ملی غزل زنده یاد دکتر حسین جلالپور رونمایی و فراخوان این جایزه ملی در محل سالن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان گناوه منتشر شد.
به گزارش فکرشهر، حسن فرهادی با بیان این مطلب اظهار داشت: رونمایی از پوستر و سایت این جایزه از سوی دختر خردسال زندهیاد حسین جلالپور انجام شد و در این مراسم اعضای هیات علمی و هیات اجرایی به همراه خانواده و دوستداران این شاعر فقید حضور خواهند داشتند.
فرهادی بیان داشت: کامران دشتی از هنرمندان فیلمساز و طراح بوشهری طرح اولیه پوستر را آماده کرده و اجرای کار نهایی از سوی مستوره زیارتزاده انجام شده است.
وی تاکید کرد: در رابطه با سایت این جایزه هم باید بگویم که قرار بود که در ابتدا سایتی طراحی کنیم که در دوران برگزاری جایزه بتوانیم از آن استفاده کنیم؛ اما در نهایت تصمیم بر آن شد که این سایت شخصی آثار زندهیاد دکتر حسین جلالپور باشد و در آن بخشی برای مسابقه طراحی شود تا داوطلبان بتوانند آثارشان را به سایت ارسال کنند.
فرهادی با اشاره به زمان اعلام فراخوان این جایزه گفت: در پایان این مراسم نشست خبری با رسانههای محلی و استانی برگزار و فراخوان جشنواره نیز خوانش و در اختیار اصحاب رسانه قرار گرفت.
وی بیان کرد: در نشست امروز همزمان با فراخوان جایزه، اسامی داوران نیز اعلام شد تا مخاطبانی که میخواهند در جایزه شرکت کنند با داوران این دوره آشنا باشند.
فرهادی با اشاره به فراخوان نخستین دورۀ جایزۀ ملی حسین جلالپور (جایزۀ مستقل غزل) دیماه ۱۳۹۸ ـ بندر گناوه متذکر شد: نخستین دورۀ جایزۀ غزل حسین جلالپور بهمنظور یادکرد و پاسداشت سه دهه حضور تأثیرگذار این شاعر و پژوهشگر در عرصۀ غزل پیشرو ایران، با هدف شناسایی و معرفی جوانانی که حضور جدی در عرصۀ غزل پیشرو دارند و همچنین پژوهشگرانی که درباره غزل، تحقیق و مقاله عرضه کرده اند، دیماه سال جاری در بندر گناوه، زادگاه دکتر حسین جلالپور برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به بخش های این جایزه ملی ادبی تاکید کرد: این بخش ها شامل سه بخش غزل های ارسالی، مجموعه چاپ شده غزل و پژوهش و مقاله به ترتیب زیر است:
1- غزل های ارسالی (حداقل 3 و حداکثر 5 اثر)
2- مجموعه چاپشده غزل (کتاب میبایست در یک سال منتهی به جایزه چاپ شده باشد ـ دیماه 97 تا دیماه 98ـ )
3- پژوهش و مقاله (مقالات و پژوهش ها صرفاً می بایست در خصوص غزل باشد.)
فرهادی با اشاره به مراحل این جایزه افزود: نحوه شرکت علاقمندان در این جایزه به این شرح است:
1- ثبتنام در سایت جایزه؛ به آدرس: www.hjpa.ir
2- ارسال آثار و مدارک
3- داوری آثار رسیده به دبیرخانه
4- داوری نهایی آثار و انتخاب برگزیدگان جایزه
وی با اشاره به مقررات و شرایط ثبتنام جایزه ملی غزل زنده یاد دکتر حسین جلالپور بیان کرد:
1- حداکثر سن برای حضور در بخش غزل های ارسالی 30 سال و بخش کتاب 35 سال تعیین شده است.
2- بخش مقاله و پژوهش شرایط سنی ندارد.
3- همۀ داوطلبان در مرحلۀ ثبت نام لازم است، تصویر کارت ملی یا صفحه اوّل شناسنامه خود را در سایت، بارگذاری کنند.
4- افراد متقاضی در بخش مجموعه غزل می بایست جلد و صفحۀ شناسنامۀ کتاب را در وبسایت www.hjpa.ir بارگذاری کنند؛ فایل ارسالی، ترجیحاً با فرمت JPEG یا PDF و حجم حداکثر 1 مگابیت بوده و لازم به ذکر است افراد متقاضی در این بخش، می بایست 5 نسخه از کتاب خود را به دبیرخانه جایزه ارسال کنند.
فرهادی با بیان اینکه در هر بخش، هیئت داوران، سه نفر را به عنوان برگزیده اول تا سوم انتخاب و معرفی می کنند، به جوایز این جایزه ملی ادبی اشاره و اضافه کرد:
جایزۀ برگزیدگان به ترتیب شامل
نفر اول: تندیس جایزه، لوح افتخار و وجه نقد
نفر دوم: تندیس جایزه، لوح افتخار و وجه نقد
نفر سوم: تندیس جایزه، لوح افتخار و وجه نقد
و به تمامی راهیافتگان به جایزه، گواهی حضور اهدا خواهد شد.
وی با اشاره به داوران بخش پژوهش، کتاب غزل و غزل های ارسالی خاطرنشان کرد: ابوالفضل خطیبی، سعید رضوانی، رضا معتمد، مهری بهفر و عاطفه طیه داوران بخش پژوهش و داوران بخش کتاب غزل نیز هرمز علیپور، سیامک بهرامپرور و غلامرضا طریقی و داوران بخش غزل های ارسالی نیز حسن صادقی پناه، صالح دروند و طاهره خنیا هستند.
فرهادی با اشاره به عوامل این جایزه ملی غزل تصریح کرد: اعضای هیئت مؤسس این جایزه ملی بانو ندا ابنعلی و آقایان عزت الله بهمنی، ابراهیم اسماعیلی، حسن فرهادی، مهدی بیات نسب، دبیر جایزه نیز حسن فرهادی، اعضای هیئت علمی نیز امید طبیبزاده، علی هوشمند، ارمغان بهداروند، حمیدرضا وطنخواه و محمدسعید میرزایی و مسئول اجرایی آن هم بانو فاطمه اسماعیلی هستند.
دبیر نخستین دوره جایزه ملی غزل حسین جلالپور در پایان با اشاره به روزشمار جایزه ملی غزل زنده یاد دکتر حسین جلالپور گفت: برنامۀ زمانبندی جایزه شامل
1- اعلام فراخوان و شروع ثبتنام: 2 آبانماه
2- آخرین مهلت ارسال آثار: یکشنبه 16 آذرماه
3- داوری آثار: 17 آذر تا 5 دیماه
4- اعلام اسامی پذیرفته شدگان: شنبه 6 دیماه بوده و آدرس و شمارۀ تماس دبیرخانه جایزه نیز به این ترتیب است: استان بوشهر، بندر گناوه، صندوق پستی: 75318352
تلفن: ۰۹۰۲۵۶۷۰۰۷۱