فکرشهر: مراسم شب کتابخانه عمومی بندرگناوه به همت انجمن هوای تازه و کتابخانه عمومی گناوه با حضور جمعی از هنرمندان و علاقمندان حوزه کتاب و کتابخوانی برگزار شد.
به گزارش فکرشهر، خدری مسوول اداره کتابخانه های عمومی شهرستان گناوه به ارائه آمار و گزارش عملکرد فعالیت کتابخانه در یک سال گذشته پرداخت.
صادق خدری گفت: در سطح شهرستان گناوه ۶ کتابخانه عمومی وجود دارد که دو کتابخانه روستایی و چهار کتابخانه دیگر شهری هستند.
وی تصریح کرد: فضای مطالعاتی شهرستان را ۲۳۵۰ مترمربع اعلام کرد که مجهز به بیش از صد و پانزده هزار جلد کتاب هستند.
وی اضافه کرد: در سال گذشته ۱۱۲ برنامه مطالعاتی در سطح کتابخانههای شهرستان برگزار شده است.
عبدالکریم نیسنی روزنامه نگار پیشکسوت شهرستان گناوه و استان بوشهر به تشریح تاریخ ساخت کتابخانه عمومی در گناوه پرداخت و افزود: سال ۴۶ اولین کتابخانه در گناوه تاسیس شد؛ به این شکل که انجمن جوانان گناوه با ارائه یک فراخوان عمومی و با کمک ۱۵ تن از بازاریان گناوه و با ۱۲۰ جلد کتاب افتتاح که با مخالفت شهردار وقت مواجه شد.
نیسنی تاکید کرد: مرحوم رمضان امیری با حمایت خود و نامهنگاری با دانشگاه تهران و کتابفروشی زواره مجدداً اقدام به راهاندازی کتابخانه اما اینبار به صورت قانونی و رسمی کرد که با مساعدت دانشگاه تهران و ارسال کتاب و قفسه این مهم ممکن میشود.
وی متذکر شد: نکته جالب این ماجرا ارسال کتابهای صوتی بود که بر روی صفحه گرامافون برای کتابخانه گناوه ارسال میشد و در نهایت کتابخانه «فرهنگ و هنر» گناوه وابسته به اداره فرهنگ در گناوه به صورت رسمی افتتاح میشود.
نیسنی با اشاره به نخستین کارکنان کتابخانه عمومی گناوه افزود: خانم غریبی و عباس محمدی را نخستین کارمند کتابخانه عمومی گناوه و فعالترین عضو را آقای غلامحسین دریانورد معرفی کرد.
وی بیان کرد: در اواخر دهه هفتاد اعضای خانمِ کتابخانه دوبرابر آقایان بودند و بیش از بیست نفر را نام برد که از خیرین کتاب بوده و کتابهای زیادی را به کتابخانه هدیه کردند.
نیسنی در بخشی از صحبتهای خود به فعالیتهای جنبی کتابخانه عمومی گناوه از بدو تأسیس مثل راهاندازی نخستین نمایشگاه کتاب و همچنین به کتابخانههای شخصی در گناوه اشاره کرد.
در بخش دوم برنامه مدعوین پرسشهای خود را با مهمانان مطرح کردند و آقای دریانورد دقایقی را به صورت مفصل در خصوص تاریخچه کتابخانه و خاطرات خود را عنوان کردند.
غلامحسین دریانورد شاعر، نویسنده و کارگردان برجسته استان بوشهر نیز با اشاره به دو عضو کتابخانه یعنی شهید قنبرنیا و شهید فروتن اظهار داشت: شهید فروتن با پول کارگری خود کتاب خریداری میکرد و در اختیار کودکان کمبضاعت قرار میداد.
وی درباره سیر مکانی کتابخانه گناوه تصریح کرد: در ابتدا در محل پاساژ جمالزاده فعلی و در یک مغازه دو دهنه بوده و سپس در ظلع شرقی میدان امام کنار لوازم خانگی مقاتلی و بعد در محل فعلی بانک اقتصاد نوین و بعد در محل سابق حمام شهرداری و در آخر در محل فعلی پلاتو قدیمی گناوه بوده است.
دریانورد با ارائه عکس ها و اسناد قدیمی، خاطرات خود در خصوص تسویه کتابهای «ضاله» در اول انقلاب را هم بیان کرد و به برگزاری کلاسهای خوشنویسی و شطرنج اشاره کرد.
بیان خاطرات مدعوین، تجلیل از کارمندان بازنشسته کتابخانه عمومی گناوه، آقایان خدری و نیسنی و همچنین آقای دریانورد بخش پایانی برنامه بود که هدایا توسط خانم ارشادی مسوول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گناوه و دریانورد به مهمانان اهدا شد.
همچنین از طرف آقای دریانورد بنا به رسم همهسالهٔ ایشان چند جلد کتاب به کتابخانه عمومی اهدا شد، یک جلد از این کتابها از طرف ایشان به یاد استاد حسین جلالپور اهدا شد.