يکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۷۳۷۷۸
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۳

فکرشهر: رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: بندر نوآوری بوشهر به عنوان یکی از کانون های منطقه ویژه علم و فناوری کشور پیرامون دانشگاه خلیج فارس شکل می‌گیرد.

به گزارش فکرشهر و به نقل از ایرنا، عبدالمجید مصلح بیان کرد: بوشهر به عنوان یکی از پنج استان پایلوت کشور برای ایجاد مناطق ویژه علم و فناوری انتخاب شده‌است و بندر نوآوری بوشهر در پهنه‌ای بیش از ۱۶۷ هکتار پیرامون دانشگاه خلیج فارس تا دانشگاه علوم پزشکی ایجاد می‌شود.

وی افزود: نواحی فناوری یا کانون دانایی در شهرها پهنه‌هایی هستند که به طور ویژه طراحی و در آن مداخلاتی صورت می‌گیرد تا با فراهم شدن مجموع خدمات مورد نیاز جامعه فناور از خدمات تفریحی تا آموزشی، شغلی، رفاهی و دانشگاهی، به پهنه‌ای جذاب برای فعالیت‌های نوآورانه و زندگی نیروهای متخصص باشد.

مصلح ادامه داد: در بوشهر به طور طبیعی با قرار گرفتن چندین مرکز علمی فناوری مانند داشگاه خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی، پارک علم و فناوری، دانشگاه علمی کاربردی، مرکز تحقیقات کشاورزی و پژوهشکده میگو در یک پهنه، نوعی شهرک علمی شکل گرفته است که با میزانی از مداخله می‌تواند به فضایی جذاب برای کار و زندگی متخصصان این استان تبدیل شود.

وی ادامه داد: از طرف دیگر در بافت تاریخی بوشهر و پیرامون دانشکده هنر و معماری پهنه دیگری است که بیشتر برای فعالیت‌های هنری، صنایع خلاق، گردشگری و زیست فناوری دریایی اختصاص پیدا کرده‌است.

نخستین دانشگاه کارآفرینی

رئیس دانشگاه خلیج فارس گفت: دانشگاه خلیج فارس به عنوان اولین دانشگاه با رویکرد کارآفرینی در سال ۹۴ سند راهبردی خود را تصویب کرد که با سه جهت‌گیری ارتقای جایگاه علمی، تبدیل به دانشگاه کارآفرین و بین‌المللی سازی دانشگاه تلاش می‌کند.

وی اضافه کرد: این دانشگاه به عنوان اولین دانشگاه در سال ۹۴ با هدف توسعه فناوری به عنوان ورودی فرآیند کارآفرینی حمایت از هسته‌های پژوهش و فناوری هیات علمی را دستور کار قرار داد و به موازات آن از هسته‌های دانشجویی نیز حمایت کرده‌است و در سال ۱۳۹۶ بطور رسمی ساختمان مرکز کارآفرینی نوآوری را با هدف ترویج، فرهنگ سازی، کارآفرینی و حمایت از ایده‌های دانش بنیان راه‌اندازی کرد.

تولید ۱۲۳ محصول فناورانه در دانشگاه خلیج فارس

مصلح بیان کرد: تا کنون مراکز نوآوری و توسعه فناوری تخصصی از جمله مرکز بین‌المللی نوآوری و توسعه فناوری نرم افزارهای موبایل، اینترنت اشیا و هوشمند سازی،  دریایی، کشاورزی، سیستم قدرت و حفاظت، ساخت و مواد پیشرفته و مجتمع فناوری مروارید در دانشگاه خلیج فارس راه‌اندازی و ۱۲۳ محصول فناورانه در این مراکز تولید شده‌است.

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر افزود: مجتمع فناوری مروارید به عنوان پایه شکل‌گیری کارخانه نوآوری بوشهر امسال راه‌اندازی شد که شرکت‌های دانش بنیان و فناور در حوزه هوشمندسازی  در این مجتمع فعال هستند.

برگزاری ۲۰ رویداد کارآفرینی

مصلح گفت: در سال جاری ۳۳ شرکت فناورانه، ۳۵ هسته نوآوری و فناوری در مراکز فناوری دانشگاه فعال هستند و از این میان ۹ شرکت موفق شده‌اند مجوز خود را به عنوان دانش بنیان اخذ کنند.

وی اضافه کرد: همچنین امسال تا کنون ۲۰ رویداد کارآفرینی در دانشگاه خلیج فارس برگزار شده‌است که شامل رویدادهای کارآفرینی برای جذب ایده‌ها و یا برگزاری جشنواره‌هایی برای حضور کارآفرینان موفق در میان دانشجویان، سخنرانی و ایجاد گرایش و انگیزه کارآفرینی برای دانشجویان است.

کارآفرینی و نوآوی اولویت خودکفایی

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: کشور برای  عبور از چالش‌های اقتصادی، و تامین رفاه جامعه راهی جز اولویت قرار دادن فعالیت‌های نوآورانه و کارآفرینانه ندارد و به تایید همه اقتصاددانان کارآفرینان موتور محرکه اقتصاد هر کشور هستند.

وی بیان کرد: تولید و اقتصاد کشور متکی به کارآفرینی است در حالی که امروزه بسیاری از تحصیلکرده ها به کارمندشدن گرایش دارند بیابراین نیازمند فرهنگسازی برای ایجاد گرایش به کارآفرینی در جامعه هستیم.

مصلح اذعان کرد: در چند سال اخیر اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است اما کشور اکنون جامعه بیکار زیادی دارد، سطح درآمد سرانه و وضعیت رفاهی مطلوب نیست و این به معنی این است که  هنوز کارافرینی و نوآوری در اولویت قرار نگرفته است.

رئیس دانشگاه  خلیج فارس تاکید کرد: رویکرد دانشگاه و پارک علم و فناوری بوشهر کارآفرینی و حمایت از توسعه فناوری است که تولید را درون زا می‌کنند به این معنی که کل فرآیند طراحی و ساخت در داخل کشور انجام و وابسستگی کشور به محصولات خارجی کاهش می‌یابد.

تولید محصولات فناورانه با صرفه‌جویی ارزی در دانشگاه خلیج فارس

مصلح با برشمردن برخی از تولیدات شرکت‌های مسقر در مرکز نوآوری و توسعه فناوری این دانشگاه در زمینه نرم‌افزار گفت: برترین نرم افزارهای مذهبی سال، تولید نرم‌افزاری با بیش از سه میلیون دانلود در کشورهای عربی و تولید نرم‌افزارهایی به زبان‌های عربی و انگلیسی از دستاوردهای مرکز بین‌المللی نوآوری و توسعه فناوری نرم افزارهای موبایلی بوشهر است.

وی بیان کرد: بیشتر نرم افزارهای تولید شده به زبان‌های عربی و انگیلیسی با هدف کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی آمریکا و اروپا تولید می‌کند و درآمد ارزی خوبی دارد.

مصلح عنوان کرد: تولید دیت پیت از ضایعات نخل به عنوان بستری برای محیط کشت از تولیدات مرکز نوآوری و توسعه فناوری کشاورزی در دشتستان است که امسال تجاری سازی می‌شود و صرفه جویی ارزی بالایی برای کشور دارد؛ زیرا پیش از این حجم بالایی از کوکوپیت به همین منظور وارد می‌شد.

وی افزود: کشت و توسعه مورینگا به عنوان گیاه دارویی با ارزش غذایی و اقتصادی بالا، کشت بافت جیکه و توسعه و تکثیر تولید این محصول گران قیمت و تولید بذر و تکثیر، توسعه و فرآوری بسیاری دیگر از گیاهان دارویی ارزشمند از دیگر دستاوردهای متخصصان این مرکز است.

رئیس دانشگاه حلیج فارس بوشهر گفت: متخصصان مرکز نوآوری و توسعه فناوری قدرت و حفاظت موفق به کسب تکنولوژی دستگاه رکلوزر و تولید ۲ دستگاه از آن شده‌ و آمادگی پاسخگویی به همه نیاز کشور هستند، این دستگاه  که در شرکت توزیع برق کاربرد دارد تاکنون از خارج وارد می‌شد و با ساخت این محصول در بوشهر صرفه‌جویی ارزی بالایی را برای کشور در پی دارد.

وی افزود: متخصصان این مرکز همچنین تکنولوژی ساخت عیب یاب کابل را به دست آورده و آن را تولید و تجاری سازی کرده‌اند.

مصلح عنوان کرد: تولید دوچرخه دریایی از دستاوردهای متخصصان مرکز نوآوری و توسعه فناوری دریایی دانشگاه خلیج فارس بوشهر است که به احتمال زیاد امسال به بازار می‌آید.

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر اضافه کرد: تولید تخته موج موتور دار، ساخت شناورهای تک سرنشین و برخی از قطعات شناورها و تجهیزات دفاعی دریایی از دیگر تولیدات این مرکز تخصصی است.

تولیدات فناورانه کرونایی؛ ساخت الکل از ضایعات کارخانه نبات

مصلح اعلام کرد: متخصصان هسته های فناوری دانشگاه خلیج فارس موفق به تولید الکل از ضایعات کارخانه تولید نبات شدند و با استفاده از ضایعات کارخانه‌ای در منطقه ویژه بوشهر موفق به تولید الکل شدند که در برهه اخیر بسیار مورد نیاز این استان است.

وی افزود: پیشرو بودن در تولید ماسک، ضدعفونی کننده‌های سطوح، دست و میوه و سبزیجات از دیگر تولیدات این مراکز است که از اهمیت بالایی در دوره شیوع کرونا برخوردار است.

افزایش اعتبار حمایت از کارآفرینی فناورانه

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر بیان کرد: این دانشگاه از دانشجویانی که ایده دانش بنیان آنها پذیرفته شود حمایت مالی می‌کند و پس از اینکه هسته فناورانه تشکیل دادند شرایط برای استقرار آنها در مرکز نوآوری فراهم می‌شود، در صورتی که موفق شوند شرکت حود را راه اندازی کنند در مرحله رشد نیز از ایده و برنامه آنان حمایت و در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه مستقر می‌شوند.

وی اعلام کرد: بیشتر شرکت‌هایی که اکنون در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه خلیج فارس مستقر هستند شامل آی سی تی،  هوشمند سازی، اینترنت اشیا و زیست فناوری دریایی است اما علاوه بر این در زمینه‌های ساخت مواد پیشرفته و کشاورزی هم تاکنون ۶ شرکت شکل گرفته است.

مصلح گفت: امسال برای حمایت از این گروه‌ها یک میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته و علاوه بر آن پارک علم و فناوری و معاونت علم و فناوری نیز حمایت‌های مناسبی در این زمینه داشته‌اند.

وی افزود: در سال جدید ۲ محور نانو و ساخت مواد پیشرفته در اولویت قرار گرفته که بتازگی مرکز آن راه‌اندازی شده‌است اما در همه حوزه‌ها فراخوان می‌شود و نزدیک به ۳۰ هسته فناورانه جذب و حمایت می‌شوند.

مصلح عنوان کرد: در زمان حاضر فضای استقرار  ۲۴ شرکت در مجتمع نوآوری و فناوری، ۹ شرکت در مرکز رشد و فضای کافی برای استقرار ۱۸ هسته فناورانه نیز وجود دارد، علاوه بر آن در صورت مازاد می‌توانیم هسته‌ها و شرکت‌ها را در پارک علم و فناوری مستقر کنیم و از این بابت نگرانی وجود ندارد.

رئیس دانشگاه خلیج فارس گفت: امسال ۶ فضای استقرار هم ویژه نوآوری و توسعه زیست فناوری در دانشگاه به بهره‌برداری خواهید رسید.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر